Hospitalizirano 6 djelatnika njemačke pošte, bili blizu paketa sa smrdljivim voćem

Foto: 123rf

ŠESTERO djelatnika njemačke pošte završilo je u bolnici, a na desetke ih je evakuirano zbog sumnjivog paketa snažnog neugodnog mirisa - za koji se kasnije ispostavilo da sadrži ozloglašeni plod biljke durian.

Policija, vatrogasci i hitna služba zaprimili su u subotu dojavu o sumnjivom paketu koji se nalazio u poštanskom uredu bavarskog grada Schweinfurta, piše CNN.

"Prvotno nismo znali, zbog nepoznatog sadržaja, predstavlja li sumnjivi paket veći rizik", stoji u priopćenju policijske postaje Schweinfurt.

Evakuirano 60 zaposlenika

Nadležne službe evakuirale su zgradu koju je napustilo oko 60 zaposlenika. Nakon što je paket otvoren i pregledan, pokazalo se da sadrži četiri komada tajlandskog voća durija.

Mada je ovo voće kremaste teksture popularno u jugoistočnoj Aziji, u mnogim objektima je zabranjeno zbog svog snažnog neugodnog mirisa. Singapur je zabranio prijevoz tog voća željeznicom, a mnogi hoteli tog područja brane uporabu durija zbog mirisa koji podsjeća na trulu hranu ili prljave čarape.

"Morali smo odmah zbrinuti dvanaest djelatnika pošte koji su se žalili na mučninu", kazali su iz policije i dodali da je šest osoba odvedeno u bolnicu kao mjera opreza.

Pomagalo im je šest vozila hitne pomoći i nekoliko automobila prve pomoći. Također su bile uključene tri različite vatrogasne jedinice. Voće je na kraju dostavljeno namijenjenom primatelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.