Šest osoba ozlijeđeno u napadu nožem u Parizu, policija onesposobila napadača

Ilustracija: EPA

FRANCUSKI ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin je na Twitteru objavio da je napadač ozlijedio nekoliko ljudi na željezničkoj stanici Gare du Nord u Parizu. Dodao je da su policijske snage "neutralizirale" napadača. Francuski mediji, citirajući neimenovane policijske izvore, tvrde su da su policajci otvorili vatru na napadača koji je bio naoružan nožem. 

Televizijska kuća BFM TV objavila je da je u napadu ozlijeđeno šest osoba, pri čemu je jedna od žrtava teško ozlijeđena. Napad se dogodio nešto prije 7 sati ujutro, a napadač je i sam zadobio teške ozljede u policijskoj intervenciji. Motivi napada se još ne znaju, a nijedan element do 9 sati nije upućivao na teroristički napad, rekao je izvor blizak istrazi za agenciju AFP. 

Policijski službenici su pucali na napadača i pogodili ga nekoliko puta te su ga teško ozlijeđenoga prevezli u bolnicu, priopćila je policija. Jedan policijski izvor rekao je da policajac koji je pucao na napadača nije bio na dužnosti. Policija je opkolila područje u kojem se dogodio napad iz sigurnosnih razloga. 

Prije mjesec dana se dogodio napad na kurdski centar

Željeznički operater SNCF je objavio da je uspostavljen sigurnosni perimetar oko mjesta događaja, ali stanica je nastavila raditi normalno. Napad se dogodio mjesec dana nakon što su tri osobe ubijene, a tri ozlijeđene u napadu na kurdski kulturni centar u Parizu.

Stanica Gare du Nord je terminal za brojne linije koje povezuju središte grada s predgrađem, ali voze i nacionalne te međunarodne linije, primjerice vlak Thalys koji povezuje Pariz s Bruxellesom, odnosno Eurostar koji prometuje do Londona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.