Šefica HUBOL-a odgovorila Berošu: Dopisivanje na mrežama? To mu je stravično nezrelo

Screenshot: Nova TV

PREDSJEDNICA Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ivana Šmit novu ideju ministra Beroša o sistematskim pregledima nazvala je lošim vicem. Berošu je to očito zasmetalo pa je o tome pisao na društvenim mrežama.

Ministar i šefica liječničke udruge su u otvorenom sukobu

"Posramljuje činjenica da nekim šefovima liječničkih organizacija briga za zdravlje nacije zvuči kao loš vic. Takve izjave ukazuju na nepoznavanje uloge preventive ili su utemeljene na drugim motivima", napisao je Beroš. Šmit mu nije ostala dužna.

"Infantilno, moram priznati, dopisivanje putem društvenih mreža je stravično infantilno i nezrelo", rekla je Šmit u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Nisu liječnici zadovoljni ni novim planom koji je procurio. Naime, dozvolu za privatan rad više ne bi dobivali svi kao do sada.

"Imali smo pokušaj značajnog ograničenja dvojnog rada, bilo je 2001. i 2010. i vidjeli smo da to nije donijelo do pozitivnog rezultata - osim odljeva vrhunskih liječnika iz javnog zdravstva u privatno", rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Beroš pričao o listama čekanja, Šmit mu odgovorila i na to

Beroš ističe da, dok se gomilaju liste čekanja, pojačano se oglašavaju zdravstvene ustanove gdje liječnici dodatno rade.

"Struka će donijeti norme prihvatljive duljine čekanja za svaku pojedinu uslugu, vodeći računa o dijagnozi pacijenta, kao i tijeku daljnjeg liječenja, te ukoliko postoje liste čekanja veće od preporučene, dovest će se u pitanje dozvola za rad pojedinih liječnika i u privatnom sektoru", objavio je ministar.

"Ne znam zašto se svaki ministar, kad osjeti da si mora popraviti PR imidž uhvati listi čekanja. Ako bismo mi sada krenuli tupiti po nekakvim normama i zahtijevati da se sve pretrage rade po normama, garantiram da će liste čekanja biti dvostruko pa i trostruko veće", zaključila je Šmit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.