Šef Wagnera od Politica tražio F-35: "Trebam i američke snajperske puške..."

Foto: Profimedia

ŠEF ruskih plaćenika iz Wagnera Jevgenij Prigožin sarkastično je zamolio Politico za pomoć u opremanju svoje privatne vojske borbenim zrakoplovima Lockheed Martin F-35.

Politico je tražio Prigožina za komentar u vezi streljiva za puške koje su koristili njegovi plaćenici, a koje je navodno nabavljeno od američke tvrtke. Kao odgovor dobio je glasovnu poruku u kojoj vođa plaćenika traži pomoć u nabavi borbenih aviona, američkih snajperskih puški, mitraljeza i bacača mina.

"Tražim od vas da razgovarate sa svojim kontaktima kako bismo mogli nabaviti te zalihe. Imam još jednu molbu za vas, dakle nabavite F-35. Kao što smo prije razgovarali, zalihe treba kupiti preko Novog Zelanda. Možda će biti potrebno natočiti gorivo na Havajima, ali zapravo ne predviđam problem", rekao je Prigožin u glasovnoj poruci za Politico.

Politico pitao Prigožina o puškama koje su koristili vagnerovci

"Činilo se da je Prigožinova izjava bila zamišljena kao šala. Izrečena je u veselom, ironičnom tonu koji je bio u potpunoj suprotnosti s bijesnim tiradama punim psovki zbog toga što vrh ruske vojske ima problema s opskrbom vojnih snaga", piše Politico.

Politico je došao do Prigožina u sklopu istrage koja je pronašla dokaze da je proizvođač ruske puške Orsis T-5000, koju su koristili njegovi ljudi, nabavio streljivo od američke tvrtke.

Prigožin je odgovorio da je Wagner imao ogromnu količinu streljiva NATO-a zaostalu od ukrajinske vojske.

"O isporukama F-35 javite se privatnom porukom"

U snimci od dvije i pol minute objavljenoj na njegovom Telegram kanalu Kepke Prigožine, šef plaćenika je također ponudio upoznavanje s Viktorom Boutom, ruskim trgovcem oružjem. Bouta je SAD prošlog prosinca oslobodio u razmjeni zatvorenika za profesionalnu košarkašicu Brittney Greiner.

"Siguran sam da dobro poznajete Viktora Bouta. Već sam razgovarao s njim i spreman je preuzeti sve isporuke. Ali pretpostavit ćemo da ste vi strana SAD-a u ovom dijalogu. 

Dakle, stišćem vam ruku, veliko hvala na pitanjima i nadam se da ćete mi odgovoriti. Naravno, o isporukama F-35 javite se privatnom porukom.

Prijatelju, potpuno sam zaboravio! Ako dogovor uspije, moja puška Orsis bit će moj osobni poklon tebi", rekao je Prigožin na kraju poruke za Politico.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.