Šef KBC-a Osijek: Možda ćemo neke pacijente morati slati u Zagreb i Rijeku

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

ŽELJKO ZUBČIĆ, ravnatelj KBC-a Osijek, rekao je u Dnevniku RTL-a da još uvijek imaju zalihe lijekova, ali je izrazio zabrinutost za onkološke pacijente.

O isporuci lijekova

"Tek smo ovaj tjedan dobili obavijesti od četiri najjače drogerije o prekidu isporuke lijekova pa zasad imamo zalihe", rekao je Zubčić pa nastavio:

"Naravno da smo zbog pandemije napravili zalihe, ali pitanje je do kada će one trajati. Za određene lijekove, koji se rjeđe koriste, imamo minimalne zalihe, za lijekove i potrošni materijal koji se češće koriste držimo veće zalihe, ali nezahvalno je reći za koliko dana će se one istrošiti."

Zabrinutost za onkološke pacijente

Zubčić izražava zabrinutost za onkološke pacijente.

"S obzirom na to da neke veledrogerije imaju ekskluzive za neke hematološke i onkološke bolesnike, a mi pokrivamo 800.000 ljudi, zabrinut sam za te pacijente jer mi tu nemamo alternativu. Mislim da je ovo katastrofalno vrijeme, u jeku epidemije, da se lijekovi ne isporučuju za one kojima je najpotrebnije", kazao je.

Za neke pacijente neće biti alternative

Kaže da koronakriza dodatno otežava situaciju.

"Mi smo u specifičnoj situaciji: istovremeno se branimo od korone i radimo punim kapacitetom. Naravno, kao regionalni centar primamo teške pacijente iz okolnih bolnica. Gledamo buduće dane i tjedne s neizvjesnošću", rekao je Zubčić. 

Ako se ovako nastavi, probat će potražiti alternativu, ali za neke pacijente je neće biti. 

"Za neke lijekove ćemo probati naći alternativu od dobavljača koji nemaju takvu politiku, ali za ekskluzivne lijekove nemamo drugu opciju. Morat ćemo slati pacijente u Zagreb i Rijeku", ustvrdio je Zubčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.