SDP-ovac Radojković županu Sanaderu: Izvještaj vam je kao iz koncentracijskog logora

BURNO je bilo danas na skupštini splitsko-dalmatinske Županije. Zaustavljena je nakana da se splitske plaže ograde, a ulaz ili naplaćuje ili potpuno zabranjuje, no još je bio zanimljiviji udar SDP-ovca Veljana Radojkovića na izvještaj o radu župana Ante Sanadera.

"Izvještaj vam je kao iz koncentracijskog logora", sasjekao je Radojković Sanadera, koji se šokirao usporedbom, a burno su prosvjedovali i ostali HDZ-ovci. Bez potrebe, drži Radojković.

Sadržaj loš, a svi aplaudiraju formi

"Samo sam htio kazati da se previše vodilo računa o formi, a premalo o sadržaju. Svi su bili zadovoljni preciznošću izvještaja, no kao da se zaboravilo da se u posljednje tri godine mandata župana Sanadera na području županije ugasilo šest tisuća radnih mjesta. A i Županija u tome ima odgovornost. Zašto u nekim tvrtkama, u kojima je imala vlasnički udio, poput Mljekare, nije reagirala? Svi su skočili na moju izjavu, a ja sam samo htio kazati da su u koncentracijskim logorima također vrlo precizno vodili evidenciju o ubijenima, ali se sadržajem nisu previše zamarali. Tragična je situacija u gospodarstvu, a ovdje se aplaudira pedantnosti izvještaja, što mi je neshvatljivo i neprihvatljivo", pojasnio je Radojković što je mislio kada je spominjao koncentracijske logore. 

Krivo se interpretiralo, samo da se ne bi govorilo o stvarnom problemu, zaključio je Radojković. Suprotstavio se ograđivanju splitskih plaža, jer ne želi gledati Splićane na plažama isključivo kao radnu snagu velikih hotelskih kuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.