SDP traži moratorij na sve odluke ministra Fuchsa, MZOŠ odgovorio listom okončanih projekata

TROJE SDP-ovih saborskih zastupnika, Gvozden Flego, Marija Lugarić i Daniel Mondekar, najavilo je podnošenje prijedloga Hrvatskom saboru u kojem će stajati uvođenje moratorija na sve inicijative ministra Radovana Fuchsa i njegova ministarstva "čiji rad obilježava nezakonitost, nesnalaženje i diletantizam".

Na teške optužbe iz redova SDP-a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) odgovorilo je priopćenjem u kojem su navedeni svi projekti koje je to ministarstvo završilo u posljednjih godinu dana. Među uspješnim projektima, iz Ministarstva su naveli i projekt državne mature. "Novim Zakonom o udžbenicima, donesenim početkom ove godine, napokon je uveden red na tržište školskih udžbenika te je spriječeno daljnje divljanje cijena udžbeničkih kompleta i umnožavanje nepotrebnih i skupih dodatnih nastavnih sredstava", stoji u priopćenju MZOŠ-a.

Također, među svojim najuspješnijim projektima u MZOŠ-u su naveli i osiguranje besplatnoga studiranja za sve brocoše te otvaranje radnih mjesta za znanstvene novake. Iz Ministarstva navode da je važnost ovoga projekta još i veća u kontekstu teškog gospodarskog stanja u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.