SDP optužio HDZ da reketari poduzetnike: Tko ne donira novac stranci neće više poslovati s općinom

Foto: SDP

U PROGRAMU Radio Šibenika danas su se sučeljavali kandidati na predstojećim izborima za Hrvatski Sabor na stranačkim listama u 9. izbornoj jedinici, Ivan Klarin (SDP), Petar Baranović (NS-Reformisti) i Stipe Petrina (MOST), dok  se Goran Pauk ( HDZ) ispričao neodgodivim stranačkim obvezama radi kojih nije došao, piše Tris.

Međutim, i takvo krnje sučeljavanje bez predstavnika HDZ-a pokazalo se zanimljivim, u prvom redu zbog teških optužbi koje je na račun spomenute stranke izrekao SDP-ovac Ivan Klarin. On je, naime, optužio HDZ da do doniranog novca dolazi reketarenje poduzetnika u općinama u kojima je na vlasti. Kao primjer naveo je Općinu Rogoznica, čija je načelnica Sandra Jakelić deseta na listi Domoljubne koalicije u 9. izbornoj jedinici. Ona, optužuje Klarin, "reketari" poduzetnike koji su s Općinom poslovali.

Svima njima, tvrdi Klarin, stigao je ugovor za donaciju HDZ-u, bez preciziranog iznosa, ali svakako s jasnom porukom da ga nije mudro odbiti ukoliko misle i ubuduće poslovati tamo gdje je HDZ na vlasti.

"Jedan poduzetnik koji je obavljao radove za Općinu Rogoznica  požalio mi se da ga Općina i načelnica Jakelić  “reketare” i proslijedio mi poruku elektronske pošte koja to dokazuje. Iz proslijeđenih poruka vidljivo je da stižu od voditelja Izbornog stožera HDZ-a za Šibensko-kninsku županiju Tomislava Vrdoljaka. Uz napomenu da to čini prema naputku gospodina Novice Ljubičića, voditelja izbornog stožera HDZ-a za 9. izbornu jedinicu i pročelnika Ureda župana Gorana Pauka, rečeni Vrdoljak je Ugovor o donaciji HDZ-u poslao Općini Rogoznica. Zatim je bjanko ugovor sa službene adrese elektronske pošte Općine Rogoznica išao poduzetnicima, da ga potpišu i vrate u Općinu. Poduzetnici su dobro shvatili poruku – tko ne plati donaciju HDZ-u, neće s općinom više poslovati. No, jedan je odbio ovakvu ucjenu i politički “reket”, pa mi je proslijedio taj ugovor", optužbe je novinarima portala Tris.com.hr ponovio Klarin.

Sandra Jakelić tvrdi, pak, da prvi put ovako nešto čuje i da ona nikome nije proslijedila takav ugovor. Potvrdila je, međutim, da je osoba s čije je službene općinske adrese elektronske pošte poslana poruka uistinu službenica Općine Rogoznica, te je najavila kako će s pročelnikom provjeriti o čemu se radi.

Koliko je poduzetnika dobilo sporni obrazac nije poznato.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.