Sanders će razmisliti o nastavku kandidature nakon niza poraza

Foto: EPA

NEOVISNI senator Bernie Sanders razmislit će o nastavku svoje kandidature nakon niza teških poraza na predizborima za demokratsku predsjedničku nominaciju, rekao je danas voditelj njegova izbornog stožera Faiz Shakir za više medija.

"Idući predizbori su najranije za tri tjedna", rekao je Shakir za Washington Post, pošto su neki odgođeni zbog pandemije koronavirusa.

"Senator Sanders će razgovarati s članstvom kako bi analizirao svoju kampanju. Sada je zauzet pronalaženjem odgovora na epidemiju koronavirusa i brigom za radnike i one koji su najranjiviji", dodao je.

Sanders niže poraz za porazom

Sanders (78), koji za sebe kaže da je socijalist, što mnogi povezuju s krajnjom ljevicom, pretrpio je niz poraza u utrci s bivšim američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom (77) čija se kampanja temelji na politici centra.

Potonji je sinoć pobijedio u trima saveznim državama koje su glasale na još jednom "malom superutorku" - u Arizoni, Illinoisu i na Floridi.

Te mu pobjede osiguravaju gotovo nenadoknadivu prednost u broju delegata koji će glasati za demokratskog izazivača Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 3. studenoga, osvojivši više od polovice od 1991 delegata, koliko je potrebno za konačnu pobjedu na demokratskim predizborima.

Sanders nije izlazio u javnost nakon jučerašnje objave rezultata predizbora. Malo prije zatvaranja birališta izjavu o krizi Covida-19 dao je putem interneta zbog mjera za suzbijanje pandemije koje su na snazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.