Sanaderovi s talijanske jahte sa šampanjcem u ruci pozdravili hrvatsko pravosuđe

Foto: Instagram,FAH

SANADEROVIH dobrih navika luksuznog života koje je "Ćaća Ivo" stekao za vrijeme dok je bio šef HDZ-a, njegova obitelj ne odriče se ni danas. Naime, obitelj Sanader rođendan majke obitelji Mirjane proslavila je nedavno na luksuznoj jahti u Italiji.

> FOTO Ćaća tulumari: Sanaderovi slavili Mirjanin rođendan na luksuznoj jahti

Od blokiranih 29 milijuna kuna imovine, do šampanjca i kancone

Ovog puta nije se radilo o poznatoj 18-metarskoj jahti Malo vitra, već o talijanskoj jahti na ruti Amalfi-Palermo-Capri. Zahvaljujući Petri Sanader i njenom Instagram profilu, hrvatska javnost postala je svjesna kako su Sanaderovi prošli tjedan uživali na jahti ispijajući šampanjac uz zvukove talijanske kancone.

Ona ista obitelj Sanader kojoj je USKOK na početku procesa protiv bivšeg premijera blokirao imovinu tešku 29 milijuna kuna.

Malo vitra

Još prije samo par godina luksuzne zabave neprežaljenog šefa HDZ-a Ive Sanadera održavale su se na 18 metarskoj jahti Malo vitra, a takve zabave plaćali su porezni obveznici. Sanadera su kao štićenu osobu štitili helikopteri te jedno od tada najboljih plovila PU šibensko-kininske brod Krapanj.

> Sanaderovo krstarenje vrijedno je 200 do 300 tisuća proračunskih kuna: Plaćamo mu ljetovanje

Navodno su troškovi po ljetovanju dostizali i milijun kuna, a trebalo je nekada iznenada dopremiti na jahtu i obitelj Sanader te njihove bliže i dalje prijatelje, kao i poznate i nepoznate suradnike.

Zrakoplovom na satove glume

Sanader se u vrijeme svoje vladavine HDZ-om i Vladom RH naučio na luksuz. Jedna od afera bila je i ona o odlasku na krojačke probe za odijela i frak u Beču, koji je porezne obveznike stajao oko 135 tisuća kuna. Isti državnički zrakoplov znalo se iskoristiti ne samo za isprobavanje odijela, već i za privatne rođendane. Kao onda kada se navodno na Malti slavio rođendan sina Miomira Žužula.

I Sanaderovim kćerima plaćali smo odlazak u shopping i školovanja van države. Sanaderova kćer Petra navodno je prije 12 godina prebačena državnim Challengerom 612 do Londona u ljetnu školu glume. Upravo je Petra prošlog tjedna na Instagramu podijelila fotografije s talijanske jahte i slavlja Sanaderovih.

Za puni dojam "Ćaćina povratka" osim šampanjca na talijanskoj jahti nedostaju tek Instagram fotografije poznatih Sanaderovih satova ili pokoje umjetničke slike u jednoj od njegovih nekretnina na moru.

Tri presude pale u vodu

Uostalom, Sanaderovi trenutno imaju razloga za slavlje. Ustavni sud Republike Hrvatske je ukinuo Sanaderove presude u slučajevima Hypo i Ina-Mol. za što je prvotna presuda iznosila 10 godina zatvora, a Vrhovni sud ukinuo je pravomoćnu presudu u aferi Fimi media od 9 godina zatvora.

Bivšem premijeru još uvijek se sudi zbog afere Planinska, u kojoj ga se tereti za uzimanje 17 milijuna kuna provizije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.