Sanader: Nema izvanrednih izbora, imamo parlamentarnu većinu i povjerenje građana!

"ODLIČNO sam spavao!", rekao je danas premijer u ostavci Ivo Sanader prije nego što je ušao u Banske dvore. Novinarima, od kojih je još jučer ljutito bježao hodnicima dao je danas do znanja kako je dobro raspoložen. Zabrinutoj javnosti, od kojih mnogi građani jučer nisu dobro spavali, Sanader u ostavci, ni danas nije htio reći zašto odlazi. 

Nastavljamo služiti građanima u drugom sastavu

Naime, on je danas na zasjedanju Vlade i službeno predao ostavku, a jučerašnji, prema svemu sudeći predizborni govor, nastavio je i danas nabrajajući sve uspjehe njegove Vlade, bez da se osvrnuo na vlastite pogrešne korake.

"Bila mi je čast", počeo je Sanader svoju svakidašnju premijerovu jadikovku dodajući kako je bio ponosan voditi hrvatsku Vladu. Zahvalio se ministrima, državnim tajnicima, te tajnici Vlade kao i medijima, kamermanima i hrvatskim građanima na ukazanom povjerenju.

"I dalje ćemo nastaviti služiti hrvatskim građanima i hrvatskom narodu u drugom sastavu“, rekao je Sanader koji očekuje kako će se nakon konzultacija s predsjednikom Mesićem sve riješiti u roku od svega dva dana. Sanader smatra kako ne bi trebalo biti većih problema jer njegov HDZ i većinu u Saboru.

Vlada se bavila tehničkim pitanjima

"Nema potrebe za prijevremenim izborima jer ova je parlamentarna većina osvojila povjerenje građana",zaključio je Sanader.

Danas je Vlada odradila i onaj tehnički dio, odnosno uputila je u proceduru nekoliko zakonskih prijedloga koji se odnose na ostavku premijera Sanadera. Tako se ukida Središnji državni ured za upravu, a novim zakonskim aktima predviđa se i tehničko funkcioniranje Vlade u ostavci.

"Ako Hrvatski sabor prihvati ostavku predsjednika Vlade, Vlada će obavljati tehničke poslove do imenovanja nove Vlade", glasi novi članak Zakona koji će se naći u hitnoj proceduri. Treba naglasiti kako danas nitko nije htio govoriti o detaljima ostavke premijera Sanadera, a na svaki upit novinara odgovarali su kako je za izjave isključivo zadužen sam Sanader. Vlada je također danas usvojila i niz drugih odluka posebica onih zakona koji se usklađuju s Europskom unijom.

R.I.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.