Ruskom oligarhu zbog sankcija superjahta oduzeta i stavljena na aukciju

Screenshot: YouTube

NAKON što su vlasti Velike Britanije, Europske unije i SAD-a sankcionirale ruskog oligarha Dmitrijeviča Pumpjanskog, njegova superjahta vrijedna 75 milijuna dolara stavljena je na aukciju.

Gibraltar je u ožujku zaplijenio Axiomu nakon što je američka banka JP Morgan ustanovila da Pumpjanski nije platio zajam od 20 milijuna dolara. Superjahta dugačka 72 metra u utorak odlazi na aukciju, piše BBC.

Ima bazen, jacuzzi, spa, 3D kino…

Axioma je prvi zaplijenjeni luksuzni brod otkako su moćnim Rusima zbog invazije na Ukrajinu uvedene sankcije. U njemu može spavati 12 osoba, ima šest kabina s dodatnim prostorom za 20 članova posade, a sadrži i bazen, jacuzzi, spa, 3D kino, jet ski i opremu za ronjenje.

Budući da će na aukciji biti samo tijekom jednog dana, očekuje se da će se prodati za manje od njegove procijenjene vrijednosti i da će novac ići banci JP Morgan.

Pumpjanski, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.84 milijarde funti, vlasnik je i predsjednik tvrtke za proizvodnju čeličnih cijevi OAO TMK, dobavljača ruske državne energetske tvrtke Gazprom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.