Ruskinja osuđena na 21 godinu zatvora: Pokušala otrovati dvojnicu tortom od sira

Viktoria Nasirova Foto: Facebook

RUSKINJA koja je pokušala ubiti svoju dvojnicu otrovnim kolačem osuđena je na 21 godinu zatvora. Viktoria Nasirova (47), koja živi u New Yorku, pokušala je ubiti svoju kozmetičarku Olgu Ciuk 2016. godine davši joj komad torte od sira zatrovan jakim sedativima. Kad je saznala za svoju sudbinu, Nasirova je opsovala suca na sudu u četvrti Queens. 

Međutim, kozmetičarka je preživjela, a kad se vratila iz bolnice, otkrila je kako su joj ukradeni osobni dokumenti - putovnica i radna dozvola. Nasirova i Ciuk su u vrijeme pokušaja ubojstva izgledale prilično slično jer su obje imale tamnu kosu i sličan ten te su govorile ruski jezik.  

Na dan pokušaja ubojstva, optuženica je otišla u kuću Ciuk s tortom od sira. Sama je pojela dva komada, a treću, otrovnu krišku ponudila je tada 35-godišnjoj žrtvi, piše BBC

Ciuk je pronađena u besvjesnom stanju 

Ciuk je pojela komad torte te je nakon toga počela povraćati. "Prije nego što se onesvijestila, posljednje sjećanje žene bilo je da je vidjela optuženicu kako hoda po njezinoj sobi", izjavila je tužiteljica Melinda Katz tijekom suđenja. 

Ciuk je u besvjesnom stanju pronašao njezin prijatelj sljedećeg dana. Na sebi je imala samo donje rublje, a oko nje su bile razbacane tablete kako bi se ostavio dojam da si je pokušala oduzeti život.  

Kad se konačno oporavila i vratila kući, primijetila je kako su joj nestale ukrajinska putovnica i američka radna dozvola te nakit i oko 4000 dolara u gotovini. Fenazepam, jaki sedativ, otkriven je u ostacima torte od sira, a potvrđeno je da su tablete po podu isto bili Fenazepami. 

Nasirova već bila na crvenoj tjeralici Interpola 

Ovo nije prvi put da je Nairova imala problema sa zakonom. Interpol je 2015. za njom raspisao crvenu tjeralicu zbog ubojstva žene u Rusiji godinu dana ranije.  

Optužena je za ubojstvo susjede Alle Aleksenko i krađu njezine životne ušteđevine. Nasirova, za koju američki mediji izvještavaju da je bivša domina, također je optužena da je drogirala i pljačkala muškarce koje je upoznala na web stranicama za upoznavanje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.