Ruski povjesničar pronađen s dijelovima tijela svoje djevojke u ruksaku

Foto: EPA

UGLEDNI ruski povjesničar Oleg Sokolov (63) pijan je pao u rijeku dok se pokušavao riješiti dijelova tijela svoje 24-godišnje djevojke Anastasije Ješčenko. Poznati stručnjak za Napoleona, koji je odlikovan francuskom medaljom Legije časti, priznao je ubojstvo nakon što je pronađen s naprtnjačom u kojoj su se nalazile ženske ruke.

Kako prenosi BBC, Sokolov je policiji kazao da je ubio svoju djevojku tijekom kućne svađe te joj je potom otpilio glavu, ruke i noge. Planirao je riješiti se tijela, a zatim javno počiniti samoubojstvo obučen kao Napoleon.

Planirao javno samoubojstvo obučen kao Napoleon

Njegov odvjetnik kazao je da je priznao krivnju i da se kaje. Sokolov je napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i bio je angažiran kao savjetnik na nekoliko filmova, a njegova djevojka mu je pomagala u radu i bila koautorica nekoliko djela. Oboje su proučavali francusku povijest i voljeli se oblačiti u kostime, a naročito Sokolov koji se oblačio kao Napoleon.

Njegovi studenti kažu da je bio talentirani profesor koji je govorio francuski i imitirao Napoleona, ali da je bio i "čudak" koji je svoju djevojku zvao "Josephine".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.