Ruski mediji: Nijemci više ne osjećaju krivnju, imaju nacističko kopile Scholtza

Screenshot: Twitter

SAD je prisilio Njemačku da donese odluku o isporuci tenkova Ukrajini, čime je njemački pacifizam konačno žrtvovan interesima američkog gospodarstva i političkim ambicijama, tvrde danas ruski mediji i njihovi stručnjaci.

Vijest da će Njemačka ipak poslati tenkove Leopard 2, koji su za Ukrajinu ključni u ovoj fazi rata, izazvala je bijes u Rusiji. I dok ruski predsjednik Vladimir Putin i dalje ignorira ove novosti, njegovi mediji i vodeći propagandisti otvorili su paljbu po Njemačkoj i ostatku Zapada, a neki su odaslali i prijetnje.

"Pristanak Berlina da pošalje tenkove Leopard u Kijev posljedica je opće militarizacije Europe", prenosi ruska agencija TASS riječi Fjodora Lukjanova, direktora istraživanja Valdajskog diskusijskog kluba. Dodaju da se Njemačka nije mogla oduprijeti tom procesu te da ih je "ponovno" preuzela vojna dimenzija.

"Od samog početka bilo je jasno da u ratnohuškačkom okruženju, koje se sada oblikovalo na Zapadu, Nijemci zapravo ne mogu odbiti te isporuke. Njemačka je, zahvaljujući tradiciji uspostavljenoj nakon Drugog svjetskog rata, otišla prilično daleko u smjeru pacifizma, ali od kraja Hladnog rata taj trend ide u suprotnom smjeru. Taj je proces sada ušao u završnu fazu. Vidimo da Njemačka korak po korak pristaje vojnu dimenziju vratiti kao osnovu svoje politike", rekao je Lukjanov.

Taj je ruski, kako su ga nazvali, stručnjak rekao da su se Sjedinjene Države jako potrudile prisiliti Njemačku da donese odluku u korist slanja Leoparda u Ukrajinu.

"Vraćaju se nacizmu"

Vodeći propagandist Kremlja i najpoznatiji ruski voditelj Vladimir Solovjov danas je u svojoj emisiji rekao da je Njemačka doživjela "obrat od 'samo ćemo opskrbljivati kacigama jer se sjećamo svoje krivnje'. To je gotovo, Nijemci se više ne sjećaju svoje krivnje. Nema više pokajničkih njemačkih političara. Na mjesto Merkel i njezinog povijesnog pamćenja došla je zaboravna američka k*** Baerbock… Scholtz, koji je korumpirano nacističko kopile", rekao je Solovjov.

"Zaključak je očit, Njemačka je zaboravila na svoju povijesnu krivnju i misli da može raditi što hoće. To znači da Njemačka mora biti poražena. Za nas je dobro što nikada nećemo zaboraviti zlodjela koja su počinili njemački nacisti. Zato na frontu sve naše neprijatelje zovu Nijemcima", dodao je.

"Zapad ne dopušta Nijemcima da čuju unutarnji glas"

Nakon što su optužili Nijemce za povratak nacizmu, ruski su mediji zaključili da "Zapad ne dopušta Nijemcima da se čuje njihov unutarnji glas".

TASS navodi riječi Nikolaja Mezeviča s Instituta za Europu Ruske akademije znanosti, koji je rekao da je kampanja koju je Zapad pokrenuo u medijima, uključujući i njemačke, važan faktor u slučaju njemačkih tenkova. Zatim je rekao da postoji razlikovanje između javnog mnijenja u Njemačkoj i retorike masovnih medija.

"Njemački mediji nisu kontrolirani iz Njemačke, nego drugdje. Njemačka javnost doznaje što tobože misli iz medija pod državnom kontrolom, koji nisu samo antiruski nego i antinjemački. Što će reći London ili Washington kada ruski topnici počnu uništavati njemačke tenkove u Ukrajini? Njima ne treba jaka Rusija, ali im ne treba ni jaka Njemačka", rekao je Mezevič.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.