Rusi objavili što će napraviti sa stanom Zelenskog i njegove žene na Krimu

Foto: EPA

ŠEF Krima Sergej Aksjonov rekao je u intervjuu za krimsko izdanje RIA Novosti što će Rusija napraviti sa stanom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegove supruge Olene Zelenske u Lidvaji na Krimu. Aksjonov kaže da će stan supružnika Zelenski biti ustupljen osobama kojima je potreban.

"Prvo pokušavamo nacionalizirati one objekte koji, recimo to tako, donose prihod neprijatelju. Ovdje nije cilj da se oduzme stan Zelenskom, nego je cilj da ih pobijedimo. A mi ćemo pobijediti, to je jedina opcija. Stan Zelenskog dobit će ili siromašne ili velike obitelji", rekao je Aksjonov za RIA Novosti Krim, prenosi portal Sevastopol.

Nacionalizacija imovine na Krimu

Za vrijeme predsjedničke kampanje 2019., služba za odnose s javnošću Zelenskog priopćila je da je njegova supruga Olena kupila nekretninu na Krimu 2013. Izvijestili su da je Zelenska prilikom kupovine platila sve poreze i naknade. 

Krimsko državno vijeće je predložilo legalizaciju prisilnog oduzimanja imovine neprijateljskih zemalja i stranih državljana koji čine neprijateljske akcije protiv Rusije. 

Ovu inicijativu nije podržao predsjednički savjet za kodifikaciju i unaprjeđenje građanskog zakonodavstva. Rusi su nacionalizirali preko 130 nekretnina na Krimu koje su u vlasništvu osoba koje podržavaju Kijev.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.