Rusi negiraju optužbe: Gađali smo ISIS-ova spremišta nafte i oružja, a neka uporišta su razorena

Screenshot: Youtube/ Rusko ministarstvo obrane

PRVOG dana bombardiranja ruske snage pogodile su osam ciljeva Islamske države u Siriji, javili su iz ruskog ministarstva obrane, prenosi Russia Today. Dodali su kako su civilni ciljevi izbjegavani tijekom napada.

"Danas, ruske zračne snage izvele su napade na osam meta ISIS-a u Siriji. Ukupno je napravljeno dvadeset letova", rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konashenkov.

"Kao rezultat toga, pogođeni su spremnici oružja i goriva, a ISIS-ovi koordinacijski centri u planinama su potpuno uništeni", dodao je.

Konashenkov je dodao da su svi napadi napravljeni nakon zračnih nadzora i pažljive provjere podataka koje im je pružila sirijska vojska. Rekao je kako ruski avioni nisu ciljali na civilnu infrastrukturu i kako su izbjegavali takav teritorij.

Podsjetimo, Rusi su danas započeli zračne napade na položaje Islamske države, a napadnuti su položaji oko Homsa i Hame. Ipak, prema nekim izvještajima Rusi su pogodili i neke položaje koji su pod kontrolom Slobodne sirijske vojske.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.