Rusi apatični pred izbore: Naši glasovi ne znače ništa, sve je već odlučeno

NAJNOVIJA anketa nezavisnog Levada centra predviđa da će stranka Ujedinjena Rusija Vladimira Putina na izborima koji će se održati 4. prosinca osvojiti 53 posto glasova.

Iako ta cifra i dalje predstavlja osvajanje većine, bit će to ipak solidan pad za tu stranku. Još važnije, takav rezultat značio bi da neće imati dvotrećinsku većinu za mijenjanje ustava, osim ao će koalirati s nekom od ostale tri parlamentarne stranke, čemu Ujedinjena Rusija baš i nije sklona.

Ujedinjena Rusija već duže vrijeme dominira političkim životom zemlje zbog čega je i u kampanji imala povlašten položaj, ali je zbog toga i navukla veći bijes onih koji misle da stranka predstavlja interese korumpirane birokracije.

Anketa drugo mjesto daje komunistima, kojima predviđa 20 posto osvojenih glasova. Najvažnija stvar koju je anketa pokazala jest veliko nezadovoljstvo i političku apatiju koji vladaju među Rusima. Skoro polovica ispitanika misli da će biti izbornih manipulacija i prevara prilikom brojanja glasova.

"Naši glasovi ne znače ništa. Sve je već ionako odlučeno. Ujedinjena Rusija dobit će izbore, a Putin će nakon toga postati predsjednik", kazao je 26-godišnji poslovnjak Nikita Pasternak koji ne vidi smisao u odlasku na birališta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.