Rubelj: Vješala su simbolička poruka kockarima gubitnicima

Screenshot: RTL Danas

IVAN RUBELJ, vlasnik Rubelj Grilla, prekršajno je prijavljen jer je na drvo na tržnici u zagrebačkoj Dubravi objesio nekoliko konopa vezanih poput vješala. Kaže da je želio poslati poruku kockarima gubitnicima.

Pet konopa s omčom - osam dana visjela su u zagrebačkoj Dubravi.

Rekao sam čovjeku: 'Odi mi kupi pet užeta.' Mogao sam reći, idi i kupi mi 10, ali rekao sam 5", kaže Rubelj u razgovoru za RTL Danas.

Rubelj je kažnjen po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. "Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana", stoji u članku 6. Zakona.

Rubelj: To je bila simbolika

Rubelj se, piše RTL, kazni smije. Tvrdi da zna tko ga je i prijavio, a uvjerava kako omče nitko nije mogao doživjeti ozbiljno niti kao opasnost.  

"Gledajte koliko je to visoko. Ograđeno. To moraš lojtru donijeti od pet metara da se popneš. To je simbolika jedna bila. Simbolika, simbolička poruka kockarima gubitnicima", rekao je.

"Ja sam bio isto kockar. Meni svi kažu: pa i ti si bio kockar. Da, ja sam mozgom kockao. Ja sam kockao s ljudima. Ja nisam kockao s aparatima, strojevima, ja sam kockao s ljudima. Ja sam zaradio 2 milijuna maraka. Da, zaradio. Ja sam s Arkanom kockao. Nitko me nije pobijedio", kaže Rubelj.

Je li na tom stablu htio nekome uputiti ozbiljniju poruku ili je to samo doista dobronamjerno upozorenje kockarima, kako tvrdi - istražuje policija.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.