Roditelji sina dijabetičara izgladnjivali do smrti, proglašeni krivima za ubojstvo prvog stupnja

Foto: alberta.ca

RODITELJI 15-godišnjeg dječaka koji je umro zbog neliječenog dijabetesa te izgladnjivanja proglašeni su krivima za ubojstvo prvog stupnja, prenosi Independent.

Emil i Rodica Radita godinama su izolirali i zapostavljali sina Alexandrua dok nije umro. Navodno je težio manje od 17 kilograma kada je umro u njihovom domu u Calgaryju 2013. nakon mjeseci patnje uzrokovane neliječenim dijabetesom.



Izolirali ga, godinama izgladnjivali i odbijali liječiti


Sutkinja Karen Horner izjavila je za CTV News: "Gospodin i gospođa Radita izolirali su Alexa od bilo koga tko bi mogao nadzirati njegovo liječenje inzulinom. Alex je umro od bakterijske sepse uzrokovane ekstremnim izglađivanjem. Njegovo fizičko stanje u trenutku smrti nije bilo trenutačno izazvano, već je rezultat mjeseci, a možda i godina zlostavljanja".

"Dokazi pokazuju da su Raditasi bili svjesni koliko je Alex bolestan, ali su odbili liječiti ga inzulinom i pružiti potrebnu medicinsku njegu. Znali su da umire", dodala je sutkinja.

Zamalo umro 2003., predan udomiteljima, pa vraćen obitelji

Svjedoci kažu da je par odbio prihvatiti činjenicu da njihov sin ima dijabetes te ga nisu liječili dok nije hospitaliziran u 2003. na rubu smrti.

Nakon toga je godinu dana proveo kod udomitelja te se oporavio pa je vraćen svojoj obitelji u novi zajednički dom.

Izgledao je kao mumija, nije imao želudac

Jedna od bolničarki pozvanih na mjesto događaja izjavila je da je Alexandruovo tijelo izgledalo "mumificirano". Sutkinja Horner rekla je: "Opisala ga je kao toliko mršavog da je izgledao mumificirano. Na licu se nije mogli vidjeti meso, a na čeljusti je imao toliko duboke rane da su se vidjele kosti".

"Od želuca mu nije ostalo ništa. Opseg struka bio je oko 8 centimetara. Na sebi je imao pelenu i majicu kratkih rukava. Oči su mu bile otvorene. Nije disao.", dodala je.

Roditelji su osuđeni na dožitvoni zatvor bez mogućnosti pomilovanja u 25 godina. Navodno uopće nisu pokazali emocije ili komentirali donošenje presude.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.