Riječki SDP: "Zaustavljanjem kurikularne reforme izgubilo se vrijeme i novac"

Foto: 123rf

RIJEČKI gradski vijećnici SDP-a ocijenili su na konferenciji za novinstvo u Rijeci u povodu Dana učitelja da se gotovo dovršena kurikularna reforma zaustavila i da se otad ništa ne događa, čime su se izgubili vrijeme i novac.

Vijećnik Aleksandar Bulog istaknuo je da mjerodavni "zatvaraju oči pred činjenicom da međunarodna relevantna istraživanja pokazuju da su hrvatski učenici na vrlo niskoj razini matematičke funkcionalne pismenosti, a i na drugim su područjima ispod europskog prosjeka", što upućuje na nužne promjene u obrazovnom sustavu.


Ocijenio je da ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak nije ispunila obećanje pri preuzimanju te dužnosti da će raspisati novi natječaj za izbor stručne skupine za kurikularnu reformu. Upitao je kome je potrebno da se ta reforma ne provede.

SDP-ov vijećnik Vojko Braut ustvrdio je da vladajućem HDZ-u nije u interesu provesti takvu kurikularnu reformu jer ona, kako je rekao, "teži stvaranju slobodno mislećih pojedinaca, a tako bi HDZ gubio svoje biračko tijelo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.