Richard Nixon bio je pritajeni homoseksualac i alkoholičar koji je tukao svoju suprugu?!



RICHARD NIXON ostao je, zahvaljujući prvenstveno aferi Watergate, upamćen kao najprljaviji predsjednik u američkoj povijesti. No, čini se da najšokantniji detalji iz Nixonovog života tek trebaju izaći u javnost.

Kosture iz Nixonovog ormara odlučio je razotkriti američki novinar Don Fulsom u biografskoj knjizi prigodnog naziva "Nixonove najmračnije tajne". Fulsom, koji je niz godina pratio zbivanja u Washingtonu, u knjizi tako tvrdi da je Nixon bio homoseksualac, da je imao problema s alkoholom, da je tukao svoju suprugu, da je bio povezan s mafijom...

Suprugu tukao i zvao je "jebenom kujom"

Javnosti će svakako najzabavnija biti Fulsomova tvrdnja o Nixonovim homoseksualnim sklonostima. U biografiji je, kako prenosi Daily Mail, dosta prostora posvećeno navodnoj ljubavnoj vezi između američkog predsjednika i njegovog najboljeg prijatelja i savjetnika Charlesa "Bebea" Reboza.

Fulsom tvrdi da je Rebozo, američki biznismen kubanskog porijekla, bio čvrsto povezan s mafijaškim obiteljima iz Miamija. Sam Nixon je, tvrdi autor biografije, u vrijeme kada je postao predsjednik već iza sebe imao dvadesetogodišnji odnos s raznim sumnjivim biznismenima.


U svojoj knjizi Fulsom se poziva na nedavno otkrivene dokumente, kao i na razgovore s očevicima, uključujući i agente FBI-ja. Autor biografije tvrdi da je Nixonu, kao prikrivenom homoseksualcu, supruga Pat služila samo kao paravan. Kada bi se napio navodno ju je znao pred osobljem Bijele kuće nazivati "jebenom kujom", a često ju je i tukao.

Nixon i Rebozo bili su nerazdvojni

Nixon i njegova supruga navodno su u Bijeloj kući, kao i u resortu Key Biscayne kraj Miamija, gdje su provodili praznike, imali odvojene spavaće sobe. Fulsom čak tvrdi da je jedan od Nixonovih vojnih savjetnika imao zadaću da predsjednika nauči uvjerljivo ljubiti svoju suprugu, ne bi li u javnosti izgledali kao pravi par.

Fulsom u knjizi prenosi i anegdotu koju je navodno čuo od bivšeg dopisnika časopisa Time iz Washingtona. Neimenovani je novinar Fulsomu ispričao kako je, na jednom primanju u Washingtonu, vidio da se Nixon i Reboza ispod stola drže za ruke kada se sagnuo da pokupi vilicu koja mu je ispala. Drugi neimenovani novinar Fulsomu je ispričao da je jednom prilikom vidio pijanog Nixona da grli Rebosa "na način kako bi grlio ljubavnika".

Nixon je Reboza upoznao 1950. godine, nakon što je postao senator. Na početku se navodno nisu pretjerano dobro slagali, ali uskoro su postali bliski prijatelji. Navodno je Rebozo Nixonu čak i birao odjeću za javne nastupe. Nemoguće je, tvrdi Fulsom, da Nixon nije znao za Rebozove mafijaške veze. Povezanost predsjednikovog bliskog prijatelja s mafijaškim krugovima navodno je tijekom sedamdesetih godina pokušao istražiti jedan njujorški dnevni list, nakon čega su se našli pod nadzorom tajne službe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.