Razbolio se pred suđenje: Liječnik optužen za lažirane dijagnoze završio u bolnici u Krapini

DAMIR REBIĆ, jedan od liječnika optuženih na Županijskom sudu u Splitu za lažirane nalaze u slučaju Dijagnoza, nije se danas pojavio na suđenju. U petak je sutkinji Mariji Majić poslao faksom ispričnicu. Pozlilo mu je pa je završio u bolnici Magdalena u Krapinskim Toplicama. Imao je za siječanj zakazanu operaciju, no kako stoje stvari možda ga operiraju i prije.

Ljetos mu glava bila puna rupa, a sad mora na operaciju

S Rebićem je problema bilo i ljetos. Nakon niza moždanih i srčanih udara u lipnju nije bio raspravno sposoban. Glava mu je puna rupa, slikovito je Rebićevo stanje opisao njegov branitelj. Vještačili su ga ponovno u rujnu, tad se navodno bio oporavio, ali ne zadugo.

Sutkinja Majić zatražit će dokumentaciju od bolnice. Zanima je do kada će biti na liječenju kako bi mogla nastaviti s raspravom, koja nikako da krene zbog (pre)bolesnog Rebića.

Rebića sud vratio na posao jer je optužnica u aferi MIORH ostala mrtvo slovo na papiru

Da stvar bude gora, Rebić je sudu potreban i zbog suđenja u predmetu MIORH iz 1998. godine. Tada su Rebića također uhvatili s prstima u pekmezu kako izdaje lažne nalaze za prijevremeno umirovljenje brojnih prekobrojnih radnika niza splitskih tvrtki.

Deset godina kasnije ponovno su ga priveli zbog iste stvari, samo je sada sređivao vojne invalidnine. Kako nikada nije osuđen, upravo ga je splitski Županijski sud vratio na posao unatoč optužbi za kriminal. Optužnica u aferi MIORH ostala je do danas tek mrtvo slovo na papiru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.