Razbijene dvije grupe švercera cigareta koje je organizirao pomorac iz Kaštela

HRVATSKA i bosanska policija "razbile" su dvije grupe od 14 švercera cigareta, koje su od veljače ove godine u RH prošvercale 33 i pol tisuće kutije cigareta, napravivši tako rupu u državnoj blagajni od 480 tisuća kuna.

Deset je švercera privedeno u istražni centar splitskog Županijskog suda, trojica su nedostupna, a jedan od prijavljenih, Vinko Dumančić (50) zvani Kišić iz Vrpolja, već je u splitskom zatvoru.

Filipa Prelaza (48), pomorca iz Kaštel Starog, sumnjiče da je organizirao obje skupine. Robu je naručivao u Hercegovini kod Milana Leke (40) iz Gruda i Zvonimira Mihalja (36) zvanog Mali iz Posušja. Obojica su nedostupna, kao i Josip Markota (25) zvani Paškić, koji je s već odranije pritvorenim Dumančićem prevozio cigarete preko granice. Dočekao bi ih Prelaz, koji je cigarete s nadzornim markicama Crne Gore i Srbije isporučivao ljudima zaduženima za prodaju na terenu.

Među njima je i 73-godišnja umirovljenica iz Kaštela, dosada neprijavljivana Ana Listeš. I ona je privedena u splitsku istragu, kao i još dvije žene, Silvana Dodoja (49) iz Dugopolja, te Anđa Vujić (50) iz Splita.

Većina osumnjičenih već je prijavljivana za slična kaznena djela.

Dragan Miljuš
Foto: Arhiva (MUP)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.