Ravnatelj škole u kojoj je učenica žigosana slovom U je bivši HSP-ovac

JOZO Dragić, ravnatelj škole u kojoj je učenici žigosana slovom U na ruku, bio je dugogodišnji član desničarskih stranaka HSP i HSP Ante Starčević. 

Dragić je u HSP-u vršio dužnost županijskog tajnika sve do raslojavanja te stranke na sitnije i nebitnije frakcije. 

U 2014. se preselio u HSP Ante Starčević, ekstremniju verziju HSP-a. Međutim, čini se kako se u novoj stranci nije snašao. Trenutno nije politički aktivan, ali, kako neslužbeno doznajemo, Dragić se nastoji vratiti u matični HSP. 

Žigosanje u školi

Podsjetimo, u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik prvoga razreda srednje škole je užarenim predmetom u obliku slova "U" doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu.

Incident se dogodio dok su učenici bili u razredu za vrijeme nastave.

Djevojka je dobila dvije opekotine na ruci, a mladić je opečen po vratu.

"Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao, rekao mi je: 'Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša'", rekla je 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s ravnateljem stigla s ocem.

"Mediji napravili senzaciju"

"Nije to neko posebno teško djelo", kaže ravnatelj. 

"Upisuje se pet, šest učenika po individualiziranom i posebnom programom. To su učenici s poteškoćama u razvoju, ali ne možemo za učenike reći da su krivi. Jučer mi je došla jedna skupina učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam cijeli razred i počinitelj djela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dječja igra. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnička niti, ne daj bože, policija, nego su se vratili u razred", priča ravnatelj.

"Nije slovo 'U'"

Dragić tvrdi da nije riječ o slovu "U", iako se time navodno hvalio i sam učenik: "Moram reći da to nije slovo "U", nije on to rekao. To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača."

U školi se trenutno nalazi inspekcija Ministarstva obrazovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.