Ravnatelj Agencije za obalni promet: Ne treba peticija, petkom će trajekt za Velu Luku ploviti iza 17 sati

Foto:Jadrolinija

S KORČULE je nedavno krenula još jedna peticija. Grupa Velolučana, ali i stanovnika ostalih mjesta, pokrenuli su peticiju kojom traže da se polazak trajekta iz Splita petkom pomakne s 15 sati na 17.30 sati, kada trajekt inače polazi iz Splita po ljetnom redu plovidbe. Škola, posao, sve to prekasno završava da bi se stiglo na trajekt u 15 sati i za vikend domoglo više od 40 milja udaljenog doma. Do Vele Luke se plovi tri sata, a do Lastova treba još sat i pol.

Otočni sabor: Korčulani žele vikend provesti u krugu obitelji

Ravnatelju Agencije za obalni linijski promet javio se i predstavnik Otočnog sabora s Korčule Leo Žanetić.

"Na Korčuli, našem najmnogoljudnijem otoku, veliki broj građana radi i školuje se u Splitu te vikend želi provesti u krugu obitelji. Ali, po zimskom plovidbenom redu trajekt petkom polazi iz Splita u 15 sati, što onemogućuje naše sugrađane da se vrate svojim domovima. Predlažemo da se petkom trajektna linija Split - Vela Luka - Ubli pomakne sa 15 sati na ljetno vrijeme, a to je 17.30 sati. Obzirom da trajekt svakako noći na Lastovu, ne bi se poremetio jutarnji polazak iz Ubla pa se ne ugrožava kompletni plovidbeni red na ovoj liniji", naveo je Žanetić.

Ravnatelj Agencije za obalni linijski promet: Ne treba peticija, to je već riješeno

Index je kontaktirao ravnatelja Agencije za obalni linijski promet. Kapetan Ivan Aga Franičević upoznat je sa inicijativom s Korčule.

"Ne treba peticija. Neće biti nikakvih problema da se ljudima izađe u susret jer je zahtjev u potpunosti opravdan. Čuo sam se s gradonačelnikom Korčule i može se reći da je to zapravo već riješeno, samo da se obave tehničke formalnosti i dobiju suglasnosti. Od početka godine trajekt za Velu Luku i Uble neće ploviti iz Splita prije 17 sati. Nema šanse da bude drukčije", kazao nam je Franičević.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.