Rastrošna Vlada: Ministarstvo obrane kupilo skupe terence za 6.5 milijuna kuna

VLADA Ive Sanadera u teškim pregovorima sa čelnicima sindikata poziva se na patriotizam kada traže da se odreknu 6-postotnog smanjenja plaća za 240.000 javnih i državnih službenika, no sindikati su danas oštro uzvratili jer prema njima, Vladino stezanje remena ništa drugo nego bacanje prašine u oči jer je Ministarstvo obrane kupilo sedam luksuznih terenaca vrijednih 6,5 milijuna kuna.

Navodno je upravo kupnja luksuznih terenaca koje je 22. prosinca kupio MORH ministra Branka Vukelića bila ona kap čaši za sindikate javnog sektora koja ne vjeruje Vladi Ive Sanadera kada govore o potrebi za štednjom.

Bandićevi WC-i su još i jeftini

"Bandićevi WC-i ispali su jeftini prema 'pripremnim temeljima i radovima za buduću autopraonicu Ministarstva unutarnjih poslova', koji su plaćeni 598 tisuća kuna! Ministarstvo obrane nije kupilo jedan, nego sedam terenskih vozila za protokol i prijevoz štićenih osoba, svaki po milijun kuna, 600.000 kuna dobio je posrednik da proda otpisana vozila MUP-a", rekao je Večernji list čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić dodajući da sindikalisti ništa ne vjeruju ministru financija Ivanu Šukeru tijekom pregovora.

Sindikati tako ističu kako nisu problem plaće zaposlenih u javnom sektoru, na kojima se može uštedjeti samo 0,7 posto proračuna, nego upravo Vlada koja rasipa novac. Ministarstvo obrane odgovorilo je na napade iz sindikalnih rovova za koje kažu da su neosnovane. Naime, tvrde kako su sporne automobile nabavili lani, dok još nisu bile proglašene mjere štednje i to dva dana prije Božića. Također objavili su kako su tri mercedesa nabavljena za potrebe Ureda predsjednika RH, a ostala četiri za potrebe Oružanih snaga.

M.M.
Foto: Branislav Grgurević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.