Rampa podignuta, signalizacija pokvarena - a vlak prolazi. Pogledajte snimku iz Konjščine

Video, Screenshot: Facebook/Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

NA FACEBOOK grupi Policija zaustavlja - Krapinsko zagorska županija pojavila se snimka s pružnog prijelaza u Konjščini, napravljena danas u večernjim satima. 

Kako se vidi na snimci, vlak prolazi pored dignute rampe i neispravne signalizacije. HŽ je neispravnom signalizacijom i rampom teško ugrozio živote sudionika u prometu. 

Sat vremena kasnije, vlak ponovno prolazi. Rampa je ostala podignuta, ponovno. 

Znaju li za ovaj incident i što čine kako bi spriječili tragediju na pružnom prijelazu u Konjščini, pitali smo HŽ. 

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"HŽ Infrastruktura je upoznata s tehničkim kvarom na spomenutom željezničko-cestovnom prijelazu koji je zabilježen u 19 i 50. Dežurne službe u ovim trenucima su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Napominjemo kako sigurnost sudionika u cestovnom i željezničkom prometu nije ugrožena. U situacijama pojave nepravilnosti na uređaju osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza, prema odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (NN 107/2016), Strojovođa prije nailaska na ŽCP osiguran uređajem mora zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko ŽCP-a, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP-a te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom", odgovoreno je za Index iz HŽ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.