Radnici Čistoće traže sastanak s Tomaševićem: "Želimo veće plaće i bolje uvjete"

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

SINDIKATI zaposlenih u zagrebačkoj Čistoći su na inicijativu 1116 radnika tražili hitan sastanak s Upravom Holdinga. Zahtjev su poslali šefu Uprave i gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću. Od njih traže da sastanak organiziraju najkasnije idući tjedan, a ako Uprava ne ispuni njihov zahtjev u traženom roku, najavljuju prosvjed. 

Glavni povjerenik za Čistoću iz Samostalnog sindikata radnika Zdravko Stoilković je za N1 potvrdio kako su radnici gradonačelniku i Upravi Holdinga iznijeli svoje zahtjeve. Kaže da se zahtjevi prvenstveno odnose na uvjete rada i plaću. Stoilković napominje kako probleme radnika žele prvo pokušati riješiti razgovornom i mirnim postupkom te da zato traže sastanak.

Najavljuju prosvjed

"Ako pregovori na tom sastanku propadnu, onda ćemo ići u prosvjed, a o tome će mediji, naravno, biti pravodobno biti obaviješteni", rekao je Stoilković za N1. Sindikalist napominje kako ih na to obvezuju potpisi radnika Čistoće koji traže bolje uvjete rada i veće plaće.

Dodaje da Tomašević medijima daje netočne izjave pa kao primjer navodi da je gradonačelnik više puta u medijima izjavio da ne nedostaje radnika u Čistoći jer operativni radnici odlaze u mirovinu. "To naprosto nije istina jer radnici ne odlaze u mirovinu, već svojevoljno prekidaju ugovore o radu zbog teških poslova i malih plaća", kaže.

Stoilković navodi kako bi se uskoro moglo dogoditi da radnika ni ne bude. Odgovarajući na pitanje N1 postoje li planovi trajanja prosvjeda i kako bi prosvjed mogao izgledati, sindikalni povjerenik kaže kako će o tome razgovarati s kolegama tek ako propadnu pregovori s Upravom i Tomaševićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.