Radi i kad je u bolnici: Ministar Ostojić dan nakon operacije zabranio prosvjed Podgorana

MINISTAR Ranko Ostojić radi i kad je u bolnici. Samo dan nakon operacije potpisao je zabranu prosvjeda u Podgori, koji će se, najavljuje načelnik Općine Ante Miličić, ipak održati sutra s početkom u 9 sati. Planirali su i blokadu prometa. Mislili su na sat vremena, ali će to teško ići...

Država eksploatira, a narod plaća?!

Podgoranima je Općina u blokadi zbog isplate vlasnicima terena koje eksploatira država. Isključili su im javnu rasvjetu, a u mraku su ostali i brojni turisti iz inozemstva. Struja je isključena i ostalim naseljima u sastavu Općine.

Zastupnici digli ruku za zakon i ostvarili korist?!

Podgorani traže da im država prepusti eksploataciju terena ili preuzme plaćanje. Smatraju da je zakon koji regulira ovu problematiku nepravedan i da ga pod hitno treba mijenjati. Zbog toga su se i odlučili prosvjedovati na magistrali. Obratili su se predsjedniku Ivi Josipoviću i glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ali od njih pomoći nije bilo. Žale se kako su neki saborski zastupnici, koji su digli ruku za sporni zakon, od toga izravno profitirali.

Ostojić: Kasno ste se sjetili

Ostojić je, pak, zabranio prosvjed uz obrazloženje da nije prijavljen pet dana ranije, kako propisuje zakon. Tvrdi da ne postoje osobito opravdani razlozi prema kojima bi prijavu za prosvjed bilo dopušteno podnijeti 48 sati prije samog održavanja, budući da razlozi koji su uvjetovali sadašnje financijsko stanje Općine Podgora traju već duže vrijeme.

MUP: Ne može na magistralu

Ministar je zabranio prosvjed i zbog toga što je okupljanje planirano na dijelu glavne magistralne prometnice te bi se ugrozila sigurnost cestovnog prometa i sigurnost osoba, a ozbiljno bi se poremetilo i kretanje većeg broja građana. Moglo bi doći i do ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira, strahuje Ostojić pa je prosvjed odlučio zabraniti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.