Qantasov avion uspješno sletio u Australiju nakon poziva upomoć

Foto: EPA

QANTASOV let sigurno je sletio u zračnu luku Sydney nakon što je izdano upozorenje za uzbunu. "145 putnika normalno se iskrcalo iz zrakoplova", priopćio je Qantas. 

Iz zrakoplovne tvrtke su rekli da je let QF144 prijavio problem s jednim od svojih motora iznad Tasmanskog mora nakon polijetanja iz Aucklanda na Novom Zelandu. Boeing 737 bio je na oko sat vremena udaljen od odredišta u Sydneyju kada je izdano upozorenje. Vatrogasci, hitna pomoć i policija poslani su u zračnu luku iz predostrožnosti, rekao je predstavnik zračne luke.

"Iako su gašenja motora tijekom leta rijetka i prirodno bi bila zabrinjavajuća za putnike, naši piloti su obučeni da njima upravljaju na siguran način, a zrakoplovi su dizajnirani da lete dulje vrijeme na jednom motoru", stoji u službenom priopćenju zrakoplovne kompanije.

Putnici su za CNN-ovu podružnicu 7NEWS rekli da su čuli neke smetnje na letu, no nisu mogli reći što ih je uzrokovalo. "Samo sam čuo prasak, a možda i lagani drhtaj, ali to je bilo to", rekao je jedan putnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.