Pušio joint za vrijeme vožnje Zagrebom, odbio test. Nema ni položeno

Ilustracija: 123rf

U SUBOTU oko 19:20 zagrebačka policija je uhvatila mladića koji je za vrijeme vožnje pušio joint. Osim toga, nije položio tako da nema vozačku dozvolu, a nije bio ni vezan.

"Oko 19.20 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski su službenici utvrdili da je za vrijeme vožnje pušio tzv. joint, a potom ponuđeno mu ispitivanje na prisutnost droga u organizmu vozač je odbio kao i vađenje krvi i urina uz stručni liječnički pregled", piše policija.

"Navedeno mu, međutim, nije bio jedini prekršaj. Naime, također je utvrđeno da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i bez da je koristio sigurnosni pojas dok kod sebe također, za vrijeme vožnje, nije imao prometnu dozvolu vozila niti osobnu iskaznicu. Nakon što je uhićen, vozač je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na rok od jedne godine. Također, izrečena mu je novčana kazna u iznosu 1500 kuna", dodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.