Puljak tvrdi da ove godine u Splitu ni jedno dijete neće ostati bez prava na vrtić

Foto: Milan Šabić/PIXSELL; Shutterstock

PREKRCANE liste čekanja na upise u dječje vrtiće problem su u brojnim gradovima u Hrvatskoj, no čini se da bi taj problem u Splitu mogao biti riješen, i to već ove jeseni. Naime, kako tvrdi vodstvo grada, pravo na upis u vrtićke programe ove će godine ostvariti sva djeca.

Danas su objavljeni rezultati prvog kruga upisa u programe predškolskih ustanova Grada Splita. Ovo je prvi korak upisnog procesa koji će, prema danas objavljenim vijestima gradonačelnika Ivice Puljka te ravnateljica i ravnatelja gradskih i privatnih predškolskih ustanova, za roditelje i djecu u konačnici imati pozitivan ishod.

Grad očekuje da će sva djeca biti upisana u vrtić

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak kazao je danas da Grad Split očekuje da će po završetku cijelog upisnog postupka pravo na upis u vrtićke programe, u nekoj od gradskih ili privatnih ustanova, ostvariti sva djeca.

“U vrtićke programe u konačnici ćemo upisati svu djecu, naravno, uz fleksibilnost i razumijevanje roditelja koji to pravo nisu ostvarili u prvom krugu, a kada se radi o odabiru samog objekta, što će ovisiti prvenstveno o mogućnostima i raspoloživim kapacitetima. To je uistinu dobra vijest, kazao je gradonačelnik Puljak, poručivši roditeljima da danas objavljeni rezultati, u kojima je pravo na upis u vrtićke, odnosno jasličke programe ostvario značajan broj djece, nisu konačni i nipošto ne znače da se i ostala djeca neće upisati.

Foto: Milan Sabić/PIXSELL

Iz Grada Splita tvrde da će, nakon isteka žalbenog roka koji traje do 10. srpnja i ažuriranja stvarnog stanja, a s obzirom na značajan broj dvostrukih prijava, ravnatelji svih gradskih i privatnih ustanova u suradnji sa stručnom službom Grada poduzeti sve kako bi se osiguralo mjesto i za preostalu djecu.

"Ove je godine bolja situacija i s jaslicama jer je osiguran dodatan broj skupina"

Puljak je dodao i kako je situacija s jaslicama ove godine povoljnija, s obzirom na dodatan broj osiguranih jasličkih skupina.

“Kod jasličkih programa naša je procjena da ćemo pronaći mjesto u nekoj od gradskih ili privatnih ustanova za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena, a dat ćemo sve od sebe da u suradnji s partnerima, prvenstveno privatnim ustanovama, pokušamo osigurati i mjesto za određeni broj djece čiji je jedan roditelj nezaposlen ili nema prebivalište u Splitu, što je od ove godine nova kategorija korisnika, poručio je.   

“Pored pozitivnih iskoraka koji su učinjeni već ove godine, gradnjom novih gradskih vrtićkih kapaciteta, otvaranjem novih privatnih vrtića te uz daljnje poboljšanje materijalnih uvjeta odgajatelja, Grad Split će vrlo skoro zadovoljiti sve potrebe i podići ukupne standarde predškolskog odgoja”, poručili su iz Grada Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.