Puljak o uhićenjima: Uspostavit ćemo antikorupcijske mjere, ovo nas je iznenadilo

Screenshot: N1

U akciji PNUSKOK-a jutros je u Splitu uhićeno 12 osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Djelatnici policije jutros su stigli u prostorije gradske uprave nakon čega je policija tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. Među uhićenima je poduzetnik Zvonko Kotarac kojeg se sumnjiči za nepravilnosti izgradnje hotela na Žnjanu.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak potvrdio je da su uhićena tri zaposlenika splitske Banovine.

Puljak: Uspostavit ćemo antikorupcijske mjere

“Svima nam je u interesu živjeti u gradu bez privilegiranih. Grad će surađivati s policijom i USKOK-om, svu dokumentaciju ćemo im staviti na raspolaganje”, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak i dodao: “Uspostavit ćemo antikorupcijske mjere u Gradskom uredu da Split bude predvodnik borbe protiv korupcije”, rekao je Puljak, piše N1.

“Današnji događaj ne mogu detaljnije komentirati jer je istraga u tijeku”, rekao je i dodao da u njegovom uredu nisu bili, no da su ga obavijestili da će vršiti uvide tijekom dana.

Kazao je da jesu bili iznenađeni i da je to za Gradsku upravu neugodna stvar, ali da takve stvari treba ispitati i da će biti na raspolaganju. “Uputit ćemo USKOK-u službeno očitovanje i poduzeti pravne i zakonske mjere prema tim službenicima”, rekao je.

"Izradit ćemo novi GUP, stiglo je 500 zahtjeva"

“Mi smo uočili kosture iz ormara i o tome smo već izvijestili. Primjerice ugovor za DTK zbog kojeg će Split ostati bez dva milijuna kuna u proračunu”, rekao je Puljak.

Komentirao je i splitski GUP: “Sadašnji GUP nije optimalan. Bilo je 500 zahtjeva za izradu novog GUP-a i tome ćemo pristupiti. Predložit ćemo neke izmjene u javnom interesu, a onda ćemo pristupiti izradi novog GUP-a. Zadnji put je to trajalo deset godina, pokušat ćemo to ubrzati. Grad se ne može razvijati bez kvalitetnih podloga.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.