Puljak o himni u školama: Domoljublje vam je paravan za kriminal. Sram vas bilo

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak iz Centra se u komentaru na Facebooku ispod članka Dalmatinskog portala osvrnuo na odluku HDZ-a i DP-a kojom himna postaje dio prvog školskog dana u školama Splitsko-dalmatinske županije.

Podsjetimo, DP Splitsko-dalmatinske županije je objavio na svom Fejsu dokument koji je potpisao HDZ-ov župan Blaženko Boban. U dokumentu se traži da sve škole na području Splitsko-dalmatinske županije prvi dan nastave počnu izvođenjem himne.

NOVA ŠKOLSKA GODINA ĆE U ŠKOLAMA NAŠE ŽUPANIJE ZAPOČETI NACIONALNOM HIMNOM Na adrese svih škola u SD županiji poslane...

Objavljuje Domovinski pokret Splitsko-dalmatinska županijaPetak, 6. rujna 2024.

Puljak: Sram vas bilo. Domoljublje vam je paravan za kriminal

“Grubim nasrtajima na domovinu možete se suprotstaviti i obrazovanjem i edukacijom da se diplome ne smiju kupovati.

Grozim se svih domoljuba od zanata koji stoje uspravno na pjevanju himne s rukom na srcu, a u pozadini potkradaju državu i ovaj narod, plagiraju doktorate, kupuju diplome ili to sve podržavaju. Kakvo vam je to domoljublje? Paravan za kriminal.

Sram vas bilo. Niste dostojni ni himne ni zastave. Hrvatska se voli poštenim radom i životom, a ne pjevanjem himne i tome treba učiti djecu. Živjeti pošteno", komentirao je Puljak na Fejsu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.