Pukla ljubav: HDZ i HGS se posvađali oko županijskog proračuna

SASTANČILO se popodne u HDZ-u splitske županije. Očekivalo se da će stranka zauzeti stav o prošlotjednom zaoštrenju odnosa s Kerumovim HGS-om, čiji su članovi na županijskoj skupštini odbili podržati izvršenje proračuna za 2009. godine pa su HDZ-ovcima u nevolji pomogli SDP-ovci.

Iznenadni problem sa stranačkom politikom HGS-a

Šef HDZ-a splitske županije Kruno Peronja kaže kako se radi o iznenadnom problemu, koji bi se trebao regulirati do kraja tjedna i proslave Dana grada - Svetoga Duje. "Ne znam zašto su tako postupili, ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do problema. Nisam uspio doznati o čemu se radi. Oni kažu da je to njihova stranačka politika. Vidjet ćemo o čemu se radi. Znat ćemo se postaviti", kazao je Peronja.

Tvrdi da su u stranci razmatrali Vladine mjere, naputke Europske unije i guvernera Rohatinskog, ne i o narušenim odnosima s Kerumovom strankom.

Zastalo se s postavljanjem Kerumove ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo

Šef Županijske skupštine, Kerumov zet Petroslav Sapunar kaže da su samo htjeli upozoriti na kvalitetnije izvršenje proračuna te da ne očekuju neke veće probleme s HDZ-om.

Može biti, no Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo u petak je propustilo sjednicu, na kojoj su za ravnateljicu trebali imenovati Jasnu Ninčević, kandidatkinju Kerumovog HGS-a. Vijećem predsjeda HDZ-ovac Ante Blažić, a u petak je morao na neke pretrage, imao je i smrtni slučaj u široj obitelji... Navodno su to razlozi zbog kojih je odgođena sjednica i imenovanje ravnateljice, no prije će biti da je to učinjeno dok se ne reguliraju odnosi u napuknutoj koaliciji HDZ-a i HGS-a na županijskog razini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.