Pujanke u ponedjeljak prosvjeduju pred Banovinom, traže skidanje bazne stanice s vrha nebodera

Foto: Index

UDRUGA Bili Cvitak povest će u ponedjeljak stanare sa splitskih Pujanki pred Banovinu. Podršku imaju i u Kotarskom vijeću. Tražit će skidanje bazne stanice s vrha nebodera na adresi Pujanke 32 te definiranje strogih kriterija za postavljanje stanica ubuduće.

Bili cvitak: Prvo su stavili stanicu, a onda zatražili uvjete

Jakša Bulić iz Udruge Bili Cvitak kaže kako je bazna stanica teleoperatera Tele 2 stavljena nezakonito.

"Tek su nedavno zatražili od Grada Splita uvjete koje moraju imati da se bazna stanica postavi, a naknadno su skupili i potpise stanara", kaže Bulić. Pozvao je stanare i drugih splitskih kotareva da im se pridruže u prosvjedu pred Banovinom. Smatra da problem nije izoliran isključivo na Pujanke. 

Predsjednik kotara Petar Gudić kaže da će i on u ponedjeljak ispred Banovine. Prosvjed će preko vikenda oglasiti na portalima, radio postajama...

Građevinska inspekcija pola godine bez odgovora? 

Na Pujankama su oko ovog problema već prosvjedovali u svibnju.

"Peticiju je potpisalo 700 ljudi. Ja sam je s prijavom odnio u Građevinsku inspekciju. No, nakon pola godine od njih nikakvog odgovora nema. To sve govori. Ovdje su svi umreženi i štite svoje interese. To je najobičnije divljaštvo, skupe se potpisi stanara i postavi bazna stanica. U GUP-u se moraju definirati strogi uvjeti za postavljanje", kazao nam je Gudić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.