Puca i dila, al´ tko mari: Kiki Stojanović četiri mjeseca ranije na slobodi blagošću Vrhovnog suda

KRISTIJAN STOJANOVIĆ zvani Kiki, tražen zbog ranjavanja 22-godišnjaka u narodnjačkom klubu Paganini proteklog vikenda, nije još ni trebao biti na slobodi! Do početka srpnja trebao je služiti kaznu od pet godina zatvora zbog dilanja 600 grama heroina. Tako bi i bilo da Vrhovni sud nije izvanredno ublažio Stojanoviću kaznu za četiri mjeseca pa su ga tako na slobodu pustili početkom ožujka. Nije trebalo puno da Kiki ponovno zapadne u nevolje.

Izvanredni pravni lijek

Stojanović je svoj izvanredni pravni lijek za ublažavanje kazne podnio u rujnu 2008. godine, nedugo nakon što mu je u ponovljenom suđenju potvrđena kazna od pet godina zatvora. Vrhovni sud odlučio je da Kiki ostane četiri mjeseca manje u zatvoru koncem 2008. godine. Dade se primijetiti neuobičajeno efikasno postupanje po izvanrednom pravnom lijeku okrivljenog Stojanovića.

Baš bi bilo lijepo čuti od sudaca Vrhovnog suda zbog čega su prihvatili njegov zahtjev za ranijim puštanjem. Stojanović je, naime, u svojih 29 godina života skupio lijep broj kaznenih prijava, koje uključuju dilanje, razbijanje i pucanje u ljude.

Pucao u Surlu, častio suca i tužitelja...

Još 2001. godine potegao je pištolj na Gorana Surlu. Ispalio je u njega pet metaka, a Surla je jedva preživio. Kikija su uhvatili u Podgorici dok je čekao let za Njemačku. Osuđen je na tri godine zatvora, no teško da je obuzdao svoj iskričavi temperament. Kad mu je sudac Bruno Klein objavio presudu za dilanje heroina, Stojanović se raspištoljio i izvrijeđao sve po sudnici... Ništa to očito nije bilo od značaja sucima Vrhovnog suda, koji su Kikija prije vremena pustili na slobodu. I eto, i nije neko iznenađenje da se već našao u problemima...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.