RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Prvi uhićeni sudac ispitan u USKOK-u, njegov odvjetnik Pavasović Visković dao izjavu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Davor Javorović/Pixsell

U OSIJEKU je rano jutros krenula akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. Privedena su tri suca Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić, kao i poduzetnik Drago Tadić. Policija je u 9:50 potvrdila uhićenja četiri osobe bez navođenja identiteta. Kako smo doznali kasnije, radi se o proširenju istrage.

Među onima koje je Mamić optužio za uzimanje mita je i sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio.

"Ako su počela uhićenja, to znači da postoji osnovana sumnja. To je već puno", rekao je odvjetnik Anto Nobilo u programu N1. Kaže da još nije poznato znači li to da će doći do ponovljenog suđenja Mamiću.

"Ovo je velika vijest za Hrvatsku i pravosuđe. Ovo je alarm da nešto treba mijenjati", rekao je.

Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Obojica se nalaze u BiH čije državljanstvo imaju. 

Tijekom dana su se obavljali pretresi imovine uhićenih sudaca u Osijeku, a Dragi Tadiću pretresala se imovina i u Zagrebu. Zagrebački stan trebao je biti pretresen i sucu Zvonku Vekiću, no kako su potrajali pretresi niza njegovih nekretnina u Osijeku, to se do večernjih sati još nije dogodilo pa on sigurno danas neće biti ispitan u USKOK-u.

Pritvorskom nadzorniku su do kasnih popodnevnih sati bili predani Drago Tadić te suci Darko Krušlin te Ante Kvesić. U USKOK-u je prvi ispitan Tadić, a potom je na ispitivanje stigao i Krušlin. 

Krušlinovo ispitivanje trajalo je oko dva i pol sata, a nakon ispitivanja izjavu je dao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. 

 

"Koliko znam, on je među osumnjičenima", rekao je novinarima Pavasović Visković. "Sutra ujutro će u 8 sati biti ispitan gospodin Vekić. Nakon toga će USKOK donijeti odluku o tome što namjerava predlagati", kazao je. 

Razvoj događaja pratili smo na Indexu

 

...

 

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.