Provaljena još jedna laž iz američke kuhinje: Osamina kuća vrijedi zapravo četiri puta manje



KUĆA Osame bin Ladena, koju iz američke vlade opisuju kao objekt koji vrijedi milijun dolara, prema riječima trgovaca nekretninama u Abotabadu, ne vrijedi više od 250.000 dolara.

Ovo je samo jedna od pogrešnih informacija vezanih za Bin Ladena i njegovo ubojstvo, a koje posljednjih dana uporno izlaze iz Bijele kuće.

Tako su američki dužnosnici u utorak izjavili kako je Bin Laden bio naoružan kada je ubijen te da je jednu od svojih supruga iskoristio kao ljudski štit.

I sami opis Bin Ladenovog skrovišta bio je pretjeran. Jedan od trgovaca nekretninama u Pakistanu za Guardian je kazao kako Osamina kuća ne vrijedi više od "20 milijuna rupija". "Nema bazen, a ni ovo nije otmjeni dio grada", kazao je za list dodavši da je američka procjena od milijun dolara možda nastala na osnovi snimki iz satelita, "ali ovdje, na zemlji, to joj je cijena".

Da je kuća debelo precijenjena potvrdio je za Guardian i voditelj poslovnice jedne od najvećih pakistanskih banaka koji i sam posjeduje zemljište na istoj lokaciji: "Ako toliko vrijedi, svi bismo na ovom području bili multimilijunaši", komentirao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.