Protivnik cijepljenja Srećko Sladoljev na Fejsu traži ljude koje će zaraziti ospicama

Foto: HRT, Facebook

NAKON što je potvrđeno da je u Hrvatskoj ove godine zabilježen drugi slučaj zaraze ospicama, u javnosti se opet aktualiziralo pitanje procijepljenosti stanovništva. 

>> Ospice su opet u Hrvatskoj. Ako dođe do epidemije, to možemo zahvaliti i HRT-u

>> Glupost ubija

>> Hoćemo li zbog budala pokapati djecu?

Podsjetimo, ove su godine u Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze ospicama - jedan u Zagrebu i jedan u Dubrovniku, prije samo nekoliko dana. I dok liječnici i stručnjaci upozoravaju roditelje da cijepe svoju djecu kako bi se spriječila epidemija, protivnici cijepljenja i dalje šire histeriju oko navodnih štetnih posljedica cijepljenja.

Tu histeriju već godinama predvodi biolog Srećko Sladoljev, voditelj Odjela razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda. 

U posljednjem istupu danas je na Facebooku objavio status u kojem traži deset 40-godišnjaka cijepljenih protiv ospica - za pokus. U suludoj objavi piše kako sebe i dobrovoljce planira zaraziti ospicama i onda uspoređivati što će se dogoditi.

"Ja, koji sam prije 60 godina prebolio ospice, dakle s prirodnim imunitetom, "protiv" njih s umjetnim. Zaraziti ćemo se ospicama i čekati što će se desiti. Pokus neka vodi Cjepoleon. U prilogu je "stručna" medicinska literatura", napisao je Sladoljev uz kolaž s naslovnicama medija koji su danima isticali opasnost koju predstavlja loša procijepljenost na dubrovačkom području. Time je htio aludirati da su ti tekstovi pisali laži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.