Protiv Sretka Kalinića Zveri pokrenuta istraga zbog tri ubojstva iz 2004. godine

GLASNOGOVORNICA Specijalnog suda Maja Kovačević kazala je danas kako je protiv Sretka Kalinića, poznatijeg pod nadimkom Zver, pokrenuta istraga zbog tri ubojstva iz 2004. godine.

Na zahtjev srpskog Tužiteljstva za organizirani kriminal, o ovim ubojstvima saslušan je još dok se nalazio u Hrvatskoj. U idućim danima će ga srpski istražitelji ispitati o još nekim ubojstvima koja je, kao glavi egzekutor Zemunskog klana, počinio dok je bio u sedmogodišnjem bijegu, piše B92.

Kalinić kao naručitelja ubojstava označio Luku Bojovića

Podsjetimo, Kalinić je pod okriljem noći u srijedu prebačen iz Hrvatske u Srbiju te je time postao prvi hrvatski državljanin koji je izručen susjednoj državi. Njemu je u Srbiji određen branitelj po službenoj dužnosti koji će ga zastupati u novim istragama. "Osim što ima dvije pravomoćne presude, protiv Sretka Kalinića je otvorena i istraga za tri kaznena djela ubojstva počinjena još 2004. godine", kazala je Maja Kovačević.

Dodaje kako je Kalinić o tim događajima ispitan još dok je bio u Hrvatskoj. On je na zahtjev srpskog Tužiteljstva za organizirani kriminal dva puta saslušan u Hrvatskoj. Kao organizatora ovih ubojstava iz 2004. godine naveo je Luku Bojovića pa bi Tužiteljstvo ubrzo moglo podnijeti zahtjev te provesti istragu i protiv njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.