Protiv Blaža Petrovića pokrenuta istraga te raspisana i sudska tjeralica

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu danas je pokrenuo istragu protiv odbjeglog i kontroverznog 47-godišnjeg poduzetnika Blaža Petrovića te je i sudska tjeralica raspisana za njim.

Osim protiv njega, istraga je pokrenuta i protiv njegove 43-godišnje suradnice Vesne Kvartuč te im je oboma određen i jednomjesečni pritvor. Sud ih tereti za nezakonito stjecanje 9,6 milijuna kuna zloporabom položaja i ovlasti, na način da su izvršili nekolicinu fiktivnih pravnih poslova za više osoba i tvrtki, od rujna 2003. do lipnja 2004. godine.

Još krajem prošlog tjedna policija je za odbjeglim Petrovićem raspisala tjeralicu, a u medijima se nagađa kako mu je netko dojavio što mu se sprema te da je ovaj navodno pobjegao u susjednu BiH, čiji je isto tako državljanin i odakle je rodom.

Kvartuč je danas iznijela svoju obranu u prisustvu odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, no detalji tog iskaza nisu poznati, a ni Visković ni glasnogovornik suda Krešimir Devčić nisu htjeli ništa komentirati, jer ih, kako su rekli, u tom sprječava novi Zakon o kaznenom postupku, prema kojem su sada sve istrage tajne.

Nikad dosad pravomoćno osuđivan, Petrović je bio višestruko optužen za prijetnje, protupravne naplate i višemilijunskih iznuda na suđenju tzv. maloj mafiji.

K.S.
Foto: Novi list

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.