Pronađena najnovija Bin Ladenova poruka: Sunce revolucije svanulo je iznad Magreba

PORUKA koju je snimio Osama bin Laden otprilike 10 tjedan prije nego što je ubijen u američkoj akciji u Pakistanu posthumno je objavljena na radikalnim islamističkim internetskim stranicama, javlja Guardian.

U njoj je najpoznatiji teroristički vođa pohvalio arapske prosvjede na Bliskom istoku predvidjevši da će se revolucija proširiti.

"Mislim da će vjetrovi promjene puhnuti diljem muslimanskog svijeta, ako Bog da", kazao je Bin Laden u 12-minutnoj snimci s koje se čuje samo Bin Ladenov glas uz neku staru sliku terorističkog vođe.

Bin Laden optužio je na snimci vođe na Bliskom istoku da su od sebe napravili idole i izmanipulirali medije da ostanu na pozicijama moći. Predstavnici al-Qaide često su upravo medije optuživali da su oni koji sprečavaju da se poziv muslimana na oružje raširi.

"Zato zašto čekate. Spasite sebe i svoju djecu, jer prilika je ovdje", vabi ih Bin Laden na snimci. Međutim, u ovoj je poruci izbjegavao nasilni i apokaliptični jezik koji je koristio u mnogim prethodnim porukama. Iako se cijeli transkript govora tek očekuje, Bin Laden ovaj put izgleda ne prijeti direktno zapadu, kao što je to činio ranije.

"Neka istina zazvoni. Sjetite se da oni koji idu van s mačem su istinski vjernici, oni koji se idu boriti jezikom su istinski vjernici, i oni koji se bore svojim srcima su istinski vjernici. Sunce revolucije svanulo je iz Magreba", kazao je.

"Svjetlo revolucije došlo je iz Tunisa. Narodu je dalo mir, a lica ljudi učinilo je sretnim", poruka je Bin Ladena, prenosi al-Jazeera.

Bin Laden pozvao je sljedbenike da djeluju odmah: "Zbog kašnjenja možemo izgubiti, a budemo li to napravili prije pravog trenutka, možemo imati mnogo žrtava".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.