Profesorima Ekonomskog fakulteta uz plaće isplaćeno i 9 milijuna kuna honorara?

PROFESORIMA Ekonomskog fakulteta uprava je u posljednja četiri i pol mjeseca, uz plaće i dodatak od 35 posto te plaće, koja za profesore u trajnom zvanju iznosi 12.700 kuna, isplatila dodatnih devet milijuna kuna honorara, a oko dva milijuna kuna Fakultet je podijelio nenastavnom osoblju, saznaje Večernji list.

Smijenjeni dekan Tipurić u aferi poslovanja fakulteta s HEP-om "zaradio" je tako 240.000 kuna. Podaci su ovo s kojima je prorektorica Melita Kovačević upoznala članove Rektorskog kolegija prije desetak dana, a do kojih je došla obnašajući dužnost v. d. dekanice Ekonomskog fakulteta u vrijeme dok je Tipurić bio suspendiran i u vrijeme dok se birao novi dekan tog fakulteta. Ovi su podaci na inzistiranje nekolicine dekana, članova kolegija, trebali ostati tajni.

Dekan Filozofskog fakulteta "nije se mogao sjetiti o kojim je iznosima riječ"

Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu i ujedno član Rektorskog kolegija na kojemu su se honorari spominjali, potvrdio je da je prorektorica iznosila "neke" iznose, ali se Boras nije mogao sjetiti koliki su. "Bilo je riječi o honorarima, ali nisam zapamtio iznose. Ali, nije vam to novost. Fakulteti koji imaju vlastite prihode uvijek dijele honorare profesorima. I mi bismo da imamo što. Ali nemamo i uvijek smo na Filozofskom komentirali kako je lijepo našim kolegama na Ekonomskom", zaključio je Boras.

Podsjetimo, Darko Tipurić je smijenjen zbog afere Međunarodne ljetne škole. Naime, polaznici Međunarodne ljetne škole Ekonomskog fakulteta su za iznos od 2.000 kuna tijekom škole mogli polagati ispite koje nisu uspjeli položiti u redovnom roku, pa čak i ispite iz viših godina. Prema nalazu Ministarstva, to je bilo u suprotnosti sa zakonima, a na takav je način ispite u protekle dvije ljetne škole polagalo 5.000 studenata. Svoju smjenu Tipurić je jučer nazvao "medijskom harangom protiv njega".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.