Profesori dijele prijetnje učenika: "Rekao mi je da neću živa izaći iz škole"

Screenshot: RTL, Facebook

SLUČAJ profesora Tehničke škole u Čakovcu posljednjih je dana jedna od glavnih tema u medijima.

Podsjetimo, prije nekoliko dana se u Tehničkoj školi u Čakovcu dogodio incident koji je kulminirao fizičkim obračunom profesora Franje Dragičevića s dvojicom 16-godišnjih učenika.

Sami učenici i profesor, što i nije neočekivano, pričaju različite verzije istog događaja. Prema verziji učenika, profesor je odlučio izbaciti učenike iz razreda jer su pričali pod satom, a onda ih je fizički napao i jednog je učenika udarao u glavu.

Profesor kaže da bi opet sve napravio isto

Profesor Dragičević kaže da do sukoba nije došlo jer su učenici pričali pod satom, nego jer su ga gađali kredom dok je bio okrenut leđima.

"Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika pa sam prema obojici primijenio isti tretman", ispričao je Dragičević, kojemu je do mirovine ostala još godina dana.

Prema riječima profesora Dragičevića, taj razred je inače u cijeloj školi poznat kao problematičan, a on ih je pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali je prekjučer, nakon što su ga gađali kredom, izgubio kontrolu.

"Ja sam to napravio i da bih morao, opet bih napravio, sram me da sam morao. Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti", tvrdi Dragičević.

Brojni profesori dali podršku kolegi. Neki podijelili svoja iskustva

U grupi Nastavnici.org na Facebooku, koja okuplja tisuće nastavnika iz cijele zemlje, pojavile su se poruke podrške profesoru iz Čakovca. Pod hashtagom #ijasamfranjo neki su profesori podijelili svoja loša iskustva koja su imali s učenicima.

"Na kraju sata, učenik mi je rekao kako živa neću izaći iz škole. Majka učenika: "Ma on ti se to samo malo šalio"", napisala je jedna nastavnica.

"Učenik me gađao zapaljenim papirićima. Otišla sam pedagoginji i rekla da ću o tome govoriti na Razrednom vijeću. Rekla mi je da to ne činim jer to znači da nisam za nastavnika", kaže jedna nastavnica.

Ovo su još neka iskustva:

"Učenik 8. razreda tijekom sata masira si međunožje i lascivno paluca jezikom kolegicama oko sebe. Nisam prijavila stručnoj službi jer znam da bi rekle kako ja nemam autoriteta."

"Učenik je kopirao moju zabilješku o njemu iz e-dnevnika, na to napisao 'napuši se kurca kozo nedojebana' i nacrtao znak pištolja. To je dijelio okolo. Ja sam tad bila dva mjeseca trudna."

"Učenik je naglas komentirao da ga zanima ako sam i dolje crvene boje. Ravnatelju je to bilo smiješno."

"Učenik mi je rekao da ga 'boli kurac' za pisanje zadaća."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.