Problemi po alkoholu u novogodišnjoj noći - lažni alkohol i zabrana točenja

Foto: 123rf

BRITANSKE vlasti su upozorile novogodišnje partijanere na lažni alkohol koji se pojavljuje u prodaji za Novu godinu. Jeftini, lažni alkohol u sebi sadrži potencijalno smrtonosne sastojke iz antifriza, razrjeđivača boje i proizvoda za čišćenje.

Lokalno vladino udruženje koje predstavlja više od 370 vijeća u Engleskoj i Walesu je upozorilo na ovakvu situaciju nakon što su zaplijenili krivotvorenu votku, čije je testiranje pokazalo kako u sebi sadrži opasne količine proizvoda za čišćenje i razrjeđivača boje.

Kako prepoznati opasna pića?

Ovi sastojci su jako opasni, te mogu izazvati sljepilo, povraćanje i probleme sa jetrom. Uz votku, zaplijenjeno je i pivo te vino sa opasnim sastojcima.

Brojni su načini na koje se može uočiti krivotvoreni alkohol koji uključuju nepoznate brendove pića, neravne etikete, te cijene alkohola koje su nerealne i predobre da bi bile istinite.

Novogodišnja noć je noć u kojoj se konzumira najviše alkohola pa je opasnost posebno velika.

Zabrana alkohola

U susjednom Sarajevu je pak zabranjeno točenje alkohola za vrijeme dočeka Nove Godine. Na trgu Bosne i Hercegovine će okupljene u Novu Godinu uvesti Dino Merlin, dok će biti omogućen i prijenos koncerta.

Iako su brojne političke struje nazvale ovakvu odluku uvodom u šerijatski zakon, premijer kantona Sarajevo naglašava kako je to praksa u svim civiliziranim zemljama svijeta, te se poziva na legendarni doček Nove Godine na Times Squareu na kom je također zabranjeno točenje alkohola za vrijeme proslave.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.