Prije 35 godina u SAD-u pronašli tijelo djevojčice u betonu. Identificirana je

Foto: Georgia Bureau of Investigation

Petogodišnja djevojčica čije je tijelo prije 35 godina pronađeno u betonu u SAD-u konačno je identificirana, objavila je policija. Njezina majka i partner s kojim je živjela optuženi su za ubojstvo.

DNA testovi i ključna dojava konačno su policajcima omogućili da identificiraju djevojčicu koja je desetljećima bila poznata kao Beba Jane Doe. Njeno pravo ime je Kenyatta Odom.

Ubijena je u svom rodnom gradu Albanyju u Georgiji prije nego što je njeno tijelo bačeno 180 kilometara od grada Waycrossa, rekao je istražitelj Jason Seacrist.

Djevojčicu je 21. prosinca 1988. godine među razbijenim namještajem i ostalim smećem u šumi pronašao muškarac koji je naletio na TV ormarić ispunjen betonom.

Nazvao je šerifov ured, a policajci su stigli istog dana i započeli istragu za čije zatvaranje će trebati više od tri desetljeća.

"Beba Jane Doe više nije bez imena, nije više nepoznata. Beba koja je bačena u gomilu smeća identificirana je i radimo na tome da počinitelje privedemo pravdi", rekao je Seacrist.

Majka i njen tadašnji partner u pritvoru

Njena majka, 56-godišnja Evelyn Odom i Ulyster Sanders, njezin tadašnji partner, uhićeni su u četvrtak, a u ponedjeljak su ostali u pritvoru.

Protiv njih je podignuta optužnica za teško ubojstvo, okrutnost prvog stupnja prema djeci i prikrivanje smrti.

Šerif Carl James, koji je bio jedan od detektiva koji su prvoga dana došli na mjesto događaja, rekao je: "Doista nisam bio spreman za ono što smo zatekli."

Policajci su otkrili da se u ormariću ispunjenom betonom nalazi torba u kojoj je bilo dječje tijelo umotano u deku.

James je rekao da su tijekom desetljeća istražitelji pratili stotine tragova, od kojih većina nije vodila nikuda. Jedini trag o podrijetlu djeteta je bio primjerak novina The Albany Herald pronađen u blizini.

U siječnju dobili ključnu dojavu

U prosincu prošle godine policajci su još jednom zatražili pomoć građana i ponudili nagradu od 5000 dolara za bilo kakve informacije. U siječnju ove godine nazvala ih je žena. 

"Znala je da je postojalo dijete koje je nestalo i da je njezina majka rekla da je dijete otišlo živjeti s njezinim ocem. Ova osoba zapravo nikad nije vjerovala u tu priču", rekao je Seacrist.

Ta je dojava pomogla istražiteljima da konačno identificiraju mladu Kenyattu i podignu optužnicu za njezinu smrt.

Nije želio komentirati mogući motiv niti kako je djevojčica umrla, iako su mediji izvijestili da se u optužnici navodi da je djevojčica umrla nakon što su joj noge potopljene u vruću vodu.

"Vjerujemo da postoje dokazi izvan razumne sumnje koji će dovesti do pronalaska pravde za Kenyattu", rekao je tužitelj Greg Edwards.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.