Pijani policajac se zabio u auto s obitelji kod Osijeka. Policija: Kriv je zec

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što policija nije izvijestila o pijanoj vožnji policijskog načelnika jedne od postaja u PU primorsko-goranskoj, još jedna policijska uprava nije objavila da je policajac vozio pijan. Policajac PU osječko-baranjske vozio je pijan te skrivio prometnu nesreću zabivši se u auto na području Valpova u kojem je bila obitelj, saznaje Danica.

Podsjetimo, PU primorsko-goranska je danima šutjela o policajcu koji je alkoholiziran vozio u suprotnom smjeru po A6 i zabio se u auto pa pobjegao s mjesta nesreće, što je otkrio Index. Policija o nesreći kod Rijeke nije službeno izvijestila, no odgovorili su nam na upit, potvrdivši da ju je skrivio policajac koji nije bio na dužnosti.

Nesreća u Slavoniji dogodila se 1. travnja

Dobro upućeni izbor iz sustava je jučer portalu Danica otkrio da se nesreća na području Valpova dogodila još 1. travnja. Prema izvoru, pijani policajac se zabio u auto u kojem su bili muž, žena i dvoje djece.

Danas su iz policije potvrdili za Danicu da je te noći oko 21:35 došlo do "takozvanog prometnog događaja na cesti".

Policija govori da je pred vozilo policajca istrčao zec

“Policijski službenik PU osječko-baranjske se izvan službe u privatnom osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka kretao državnom cestom DC517 iz smjera Ivanovaca kada je na cestu pred vozilo istrčao zec.

U tom je trenutku došlo do naleta vozila na zeca koji je odbačen na bankinu gdje je uginuo. Vozilo je uslijed naleta na divlju životinju prešlo u suprotni kolnički trak, gdje se sudarilo s automobilom osječkih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, a u kojem je bilo još troje putnika. 

Nitko od vozača ili putnika nije ozlijeđen. Na mjestu događaja obavljen je očevid", rekli su iz PU osječko-baranjske.

Policajac napuhao 1.01 promil

"Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je policijski službenik imao 1.01 promil alkohola, dok drugom vozaču nije utvrđen alkohol u organizmu. 

Protiv policijskog službenika podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja i na mjestu mu je uz naredbu o određivanju mjere opreza oduzeta vozačka dozvola. Protiv drugog vozača također je podnesen optužni prijedlog", odgovorili su iz osječko-baranjske policije.

Danica neslužbeno doznaje kako vozač (40) nije imao vozačku dozvolu i da dijete u trenutku nesreće nije bilo u dječjoj sjedalici. To znači da su oba vozača kriva te da će morati platiti visoke kazne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.