Prijatelj osumnjičenog za pljačku u zračnoj luci opisao večeru u Crnoj Gori

Foto: Dubrovački Dnevnik

OTAC i sin, Antun (45) i Antonio Katušić (23) iz Konavala, osumnjičeni su za slučaj oružane pljačke u Zračnoj luci Dubrovnik zbog čega im je određen istražni zatvor u petak nakon što ih je dubrovačka policija uhitila i privela.

Dubrovački dnevnik razgovarao je s prijateljem Antonija Katušića koji je uvjeren u to kako je u ovoj priči zapravo nevin, mada će konačnu riječ o tome dati sud. „Vjerujemo kako će Antonio već ovaj tjedan izaći iz pritvora, tome se iskreno nadamo“, kazao je.

Komentirao je i večeru u Crnoj Gori na kojoj je navodno potrošeno dosta novca nakon pljačke. Prijatelj osumnjičenog to je sve demantirao dodavši kako je na večeri završio slučajno.

„Trebali smo ići u 'Drijen' (op.a. trebinjski restoran), ali nisu imali teletine pa smo se odlučili za Crnu Goru. Tamo smo popili rakiju, pojeli večeru i vratili se nazad. Nije bilo nikakvog razbacivanja novcem, više od pola iznosa te večere je platio moj brat koji je bio s nama, a Antonio ostatak“, kazao je prijatelj osumnjičenog dodavši kako na njemu nije primijetio nikakve znakove koji bi ukazivali da je dva, tri dana prije toga počinio razbojništvo.

„Ponašao se isto kao što se i inače ponaša. Nije bio uzbuđen niti je pokazivao ikakvu nervozu, kao ni strah“, kazao je Antonijev prijatelj.

Potvrdio je kako je točno kako je Antonio kupio novi automobil Audi A8 po kojeg je išao upravo Antun Katušić, njegov otac, ali naglasio kako se to dogodilo nekoliko dana prije same oružane pljačke i kako su zajedno, dan nakon večere u Crnoj Gori, pošli u Trebinje kako bi promijenio neke dijelove na njemu. Kako kaže, automobil je kupio u svrhu taksiranja, jer s prethodnim to više nije mogao pošto je bio oštećen. 

„Zezao se kako će mu taksisti zavidjeti na novom automobilu. Pošli smo, on i ja, gore srediti auto, pojeli smo u 'Drijenu' i podijelili iznos", kaže prijatelj.

Tko je treći akter?

Podsjetimo, zbog pljačke su dosad uhićeni otac i sin iz Konavala, Antun i Antonio Katušić, no čini se kako je u akciji sudjelovao barem još jedan akter. 

"Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kazneno djelo razbojništva i državljanin Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik sa, za sada nepoznatom osobom, u Dubrovniku otuđio motocikl, a potom zajedno s 22-godišnjim okrivljenikom i, za sada, nepoznatom osobom, uz prijetnju pištoljem od zaštitara Zračne luke Dubrovnik uzeli torbu u kojoj se nalazilo 692.000,00 kuna, oštetivši Zračnu luku Dubrovnik za navedeni iznos. 
Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika", stoji u priopćenju DORH-a od jučer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.